Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

MΕΓΑ Δούλεμα οι "υπογραφές για δημοψήφισμα"! -Περί μεταναστευτικού ο λόγος...


Σίγουρα δεν θα σας έχει διαφύγει η "ιντερνετική εξέγερση" ενάντια στον καθ' όλα ανθελληνικό νόμο περι μεταναστευτικού και ιθαγένειας... Κάποιος εκατοντάδες ή και χιλιάδες έλληνες έχουν δείξει τη δυσαρέσκεια τους, ενώ κάποιοι λίγοι θέλουν να σφετεριστούν τη δυσαρέσκεια και να χειραγωγήσουν τους Έλληνες σε αδιέξοδα μονοπάτια. Είχα ήδη γράψει σχετικά με την παγίδα που έβλεπα στη "διακύρηξη" της αυτοαποκαλούμενης "Εθνικής Επιτροπής Σωτηρίας", όμως τώρα φαίνεται άλλη μία μεγαλύτερη παγίδα: ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, όσες υπογραφές και να συλλεχθούν και από οποιοδήποτε φορέα και να γίνει η συλλογή των υπογραφών, διότι ΔΕΝ υπάρχει νόμος που να δίνει το δικαίωμα αυτό -μολονότι προβλέπεται από το Σύνταγμα- αφού εντέχνως καταστρατηγείται το δημοκρατικό αυτό δικαίωμα με την εν λόγω νομοθεσία:

άρθρο 44 του Συντάγματος, παράγραφος 2:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών [180], ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου [120] και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.»

Πράγμα που σημαίνει πως η διεξαγωγή οποιοδήποτε δημοψηφίσματος εξαρτάται από τη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διάθεση των βουλευτών... και όχι από τις υπογραφές των ΕΛΛΗΝΩΝ!
Πράγμα που σημαίνει πως πρώτα θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής αντιπροσωπευτικού δημοψηφίσματος -ασχέτως αιτίας- και ύστερα να εφαρμόζεται για οποιοδήποτε έννομο και συνταγματικά δίκαιο συμφέρον του ελληνικού Έθνους...

Οι κύριοι δημαγωγοί -πολιτικοί, δημοσιογράφοι κτλ- καθώς φαίνεται δρουν πλέον ενάντια στο ίδιο το δικαίωμα των Ελλήνων να αυτοπροσδιορίζουν το συμφέρον του Έθνους και κατά προέκταση του κράτους τους!

Ως εκ τούτου, για άλλη μία φορά βλέπω πως υπάρχει πραγματική και ουσιαστική ανάγκη για Εθνοσυνέλευση και ολιστική αυτο-ανασυγκρότηση των κοινωνικών δομών σε επίπεδο βάσης έξω από κάθε κομματική ιδεολογική πλατφόρμα. Πλέον κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδας ως πατρίδας των Ελλήνων και οι κυβερνητικές αποφάσεις εργάζονται ξεκάθαρα ενάντια σε τούτο το δικαίωμα του ελληνικού Έθνους. Αν κατανοηθεί το αυτό το ουσιαστικό ζήτημα ως έχει, θαρρώ πως θα είμαστε σε θέση -πέρα από "εν θερμώ" αντιδράσεις- να δούμε τους τρόπους που θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας. Κατ' ουσίαν μιλάμε για ανάγκη αναδόμησης του Ελληνικού Κράτους, τόσο συνταγματικά, όσο και νομοθετικά, κατά τρόπο που να επαναφέρουν τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών στην πράξη και να αποδεσμεύουν τη χώρα από τις αθέμιτες και ανεξέλεγκτες κυβερνητικές αποφάσεις που επί δεκαετίες δρουν ενάντια στην ίδια τη χώρα και το συλλογικό συμφέρον.

vickytoxotis.blogspot.com