Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σοκ με αρπαγή νεογέννητου από το μαιευτήριο Έλενα

Σοκ στο Μαιευτήριο Έλενα. Aπό το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός βρέφους, το οποίο, όπως κατήγγειλε η μητέρα του, χάθηκε από το καλαθάκι που βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι της, σε θάλαμο του πρώτου ορόφου.

Η κινητοποίηση στο μαιευτήριο είναι μεγάλη, με τις έρευνες της αστυνομίας να επικεντρώνονται στον εντοπισμό μίας γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, φορούσε μαύρα γυαλιά και μαύρα ρούχα και εκινείτο ύποπτα.

Οι συγγενείς του βρέφους μιλούν ανοικτά για αρπαγή, ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου και η αστυνομία αποφεύγουν να κάνουν οποιαδήποτε εκτίμηση, έως ότου ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Στο Μαιευτήριο Έλενα βρίσκεται ήδη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, ο οποίος μετέχει σε σύσκεψη που γίνεται αυτή την ώρα με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο μαιευτήριο κάνουν λόγο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο «Έλενα»

Μόλις δύο άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας καλούνται να καλύψουν όλο τον χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο ένας από αυτούς βρίσκεται στην πύλη και ο δεύτερος στα επείγοντα.

Οι επισκέπτες του μαιευτηρίου δεν ελέγχονται, ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι διαφυγής, όπως για παράδειγμα από τη μάντρα που περικλείει το κτίριο.

Αρπαγή;

Όταν η γυναίκα ξύπνησε στις 4:30 το πρωί, το μόλις μίας ημέρας κοριτσάκι κοιμόταν στο καλαθάκι δίπλα της. Λίγη ώρα αργότερα άκουσε ένα θόρυβο και αντίκρισε το καλαθάκι άδειο και το νεογέννητο μωρό της να λείπει. Αναφέρει, μάλιστα, ότι είδε κάποιον να τρέχει στον διάδρομο. Η μητέρα, έντρομη, άρχισε να φωνάζει για βοήθεια.

Νοσηλεύτριες και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία.

Η ασφάλεια έχει αποκλείσει τον χώρο και παίρνει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και τη διευθύντρια του νοσοκομείου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε το βρέφος. Όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση, θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το μαιευτήριο.

Οι δύο γυναίκες που νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο με την άτυχη μητέρα δεν αντελήφθησαν το παραμικρό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

πηγή