Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Διαβούλευση για το πεδίο βολής Ολύμπου


Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι στο πεδίο βολής Ολύμπου, στην περιοχή του Μοναστηριού του Αγίου Διονυσίου, έφερε και πάλι στην επικαιρότητα το θέμα της απομάκρυνσης του πεδίου βολής από τον Όλυμπο. Από απλή και μόνο ανάγνωση της στρατιωτικής ανακοίνωσης προκύπτει ότι για ένα ολόκληρο μήνα η περιοχή αυτή θα βομβαρδίζεται από ελικόπτερα και βαριά όπλα. Για το θέμα αυτό έχουν γραφεί πάρα πολλά δημοσιεύματα, έχουν γίνει επερωτήσεις στη βουλή αλλά μέχρι στιγμής το θέμα δεν έχει μπει στη σωστή του βάση. Αυτήν η ίδια η στρατιωτική ανακοίνωση μιλά για επικινδυνότητα και για απαγόρευση κυκλοφορίας. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε άρθρο του δικηγόρου Ν. Παπανικολάου στις 12 Φλεβάρη στην τοπική εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» :

Αποκλεισμός από γη, θάλασσα και αέρα

Από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαρτίου εκτός από Σάββατο και Κυριακή, κάθε μέρα από τις εφτά το πρωί μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυχτα θα βομβαρδίζεται ανηλεώς το πεδίο βολής αρμάτων Λιτοχώρου στον Όλυμπο από βαρέα όπλα πυροβολικού και από ελικόπτερα. Η καμπύλη θα είναι ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς και σε ύψος 5.000 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Η πιο πάνω ανακοίνωση δημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ και απαγορεύτηκε η κίνηση οχημάτων, ατόμων και ποιμνίων γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιαστεί η πιο πάνω ανακοίνωση, όμως περιμένω επιτέλους να αντιδράσουν οι αρμόδιοι φορείς (δήμαρχοι, βουλευτές, νομάρχης, κόμματα, φορείς, δημοσιογράφοι και ο απλός λαός).

Ωρίμασε η ώρα να τεθεί σε διαβούλευση το ζήτημα του πεδίου βολής Ολύμπου, έτσι ώστε να βρεθεί λύση. Ως πότε επιτέλους η Πιερία θα είναι αποκλεισμένη από γη, θάλασσα και αέρα; (Ν. Παπανικολάου)