Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ






Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 ξεκίνησε το Παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης με τους Προσκόπους της Κατερίνης.

Πρόκειται για ένα αλυσιδωτό παιχνίδι εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Το παιχνίδι διεξάγεται μέσω διαδικτύου και συμμετέχουν ομάδες παιδιών ηλικίας γυμνασίου. Σκοπός του είναι , μέσα από το παιχνίδι , τη διασκέδαση και σωστή χρήση του διαδικτύου, να μάθουν και να έρθουν σ’ επαφή τα παιδιά με την ιστορία της πόλης τους!

Τους πρώτους πόντους, που θα τους οδηγήσουν στο θησαυρό, οι ομάδες τούς πήραν την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης παίζοντας ΚΑΡΑΟΚΕ! Μέσα στην εβδομάδα έχουν να διεκπεραιώσουν τρεις έρευνες που αφορούν:

  1. Την πόλη της Κατερίνης: Την προέλευση του ονόματος, τους πρώτους κατοίκους , την απελευθέρωση της πόλης , τους πρόσφυγες που ενσωματώθηκαν στον αρχικό πληθυσμό , τα δημοτικά διαμερίσματα
  2. Το Σχολείο τους: Την ημερομηνία ίδρυσης του σχολείου και τους διατελέσαντες διευθυντές, τους επαίνους του σχολείου, τα μαθήματα που διδάσκονται στις τρεις τάξεις του γυμνασίου. Η αποστολή τους είναι να δημιουργήσουν μία αφίσα με τα παραπάνω περιεχόμενα και οι διοργανωτές αφού την επεξεργαστούν στον υπολογιστή, θα την εκτυπώσουν, θα την κορνιζώσουν και θα τη δώσουν στις ομάδες να τη δωρίσουν στο σχολείο τους
  3. Τις εκκλησίες: Ποιες είναι οι εκκλησίες του Δήμου Κατερίνης, οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται και η ημερομηνία κτίσης τους

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ., οι ομάδες συντονίστηκαν με το Δημοτικό Ραδιόφωνο 95,3 FM και έπαιξαν ένα ραδιοφωνικό παιχνίδι που τους πρόσθεσε πόντους!

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 20:00, θα παίξουν ένα παιχνίδι γνώσεων στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Εκεί είναι προσκεκλημένοι γονείς, φίλοι, καθηγητές των παιδιών για να παρακολουθήσουν την πορεία του παιχνιδιού.

Από το Γραφείο Τύπου