Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

"Κατέβηκε" το βουνό στο... δρόμο! Μεγάλη κατολίσθηση στα Πιέρια Όρη





Μεγάλη κατολίσθηση προκλήθηκε σήμερα στο δρόμο Φωτεινών - Κοζάνης στα Πιέρια Όρη κοντά στα διυλιστήρια του φράγματος της Μόρνας, όπου στην κυριολεξία "κατέβηκε" το βουνό στο δρόμο! Ευτυχώς κατά την ώρα της φοβερής κατολίσθησης δεν διερχόταν από το σημείο κάποιο αυτοκίνητο, γιατί θα θρηνούσαμε θύματα.
Στον τόπο της κατολίσθησης έσπευσε ο δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος δήλωσε : "Όπως βλέπετε η κατολίσθηση είναι καθολική και έχει κλείσει παντελώς ο δρόμος. Υπάρχει ένα μηχάνημα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει, διότι φοβάται ο χειριστής του, μήπως προκληθεί νέα κατολίσθηση και υπάρξουν θύματα.
Το δάσος αυτό ανήκει στο δασικό συνεταιρισμό Λόφου και εδώ είναι και ο πρόεδρος κ. Ευαγγελόπουλος, στον οποίο προτείνω με ένα έγγραφο να ενημερώσουμε και τον κύριο εισαγγελέα, ώστε να πιέσει τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τον εργολάβο, προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή η περιοχή κατά μήκους 250 μέτρων, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε αργότερα και ανθρώπινες ζωές.
Είναι έργο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας , η οποία φέρει αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη και πρέπει έστω και αυτήν ώρα να παρέμβει άμεσα και να το δούμε το θέμα σοβαρά. Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσω είναι ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή και αυτό πρέπει να ληφθεί ιδιαιτέρως υπόψιν".