Το νέο βιβλίο του Γιάννη Τεκίδη, με τίτλο «Το τέρας που κοιμάται», παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 18/10 , στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δημιουργοί της πόλης» που οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Κατερίνης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας και εκδότης του κοζανίτικου πνευματικού περιοδικού «Παρέμβαση» Β.Π. Καραγιάννης, ο ποιητής-φιλόλογος Αντώνης Κάλφας και ο εκπαιδευτικός και αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης και .

Το βιβλίο
Το νέο βιβλίο του Γιάννη Τεκίδη περιλαμβάνει μια σειρά διηγημάτων-αφηγημάτων. Πρόκειται για εννέα διηγήματα, που αποτελούν συνδυασμό πραγματικών γεγονότων και μυθοπλασίας, πλεγμένα μεταξύ τους από τη λογοτεχνική πένα του συγγραφέα. «Το τέρας που κοιμάται», «Άνοιξη μέσα στο χειμώνα», «Μητριά πατρίδα», «Το τυχερό», «Ο δικός μας», «ΟΑλβανός γαμπρός», «Είναι ο αγέρας που τραγουδάει», «Το γράμμα» και «Ο όρκος», αποτελούν τους εννέα τίτλους των διηγήσεων του βιβλίου αυτού.

Ο συγγραφέας
Ο Γιάννης Τεκίδης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1952. Ζει και εργάζεται από το 1979 στην Κατερίνη.
Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Το όνειρο αργεί», από τις εκδόσεις «Τα τραμάκια», είχε παρουσιαστεί τον Γενάρη του 2006. Το έβδομο κατά σειρά διήγημα εκείνου του βιβλίου, που έχει τίτλο «Χωρίς επιστροφή», είχε βραβευτεί με το β’ πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας 2001 από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.