Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Αξιότιμε κ. Χαλκίδη


Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 23/02/2010 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με τη συμμετοχή της Ν.Α., των Βουλευτών, Δημάρχων και Φορέων του νομού Πιερίας και των κ.κ. Υπ. Ρέππα και Μαγκριώτη.

Κατά τη σύσκεψη αυτή οι κ.κ. Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα προκαλέσουν την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Ράχες Μαλιακού – Κλειδί Ημαθίας με την παραχωρησιούχο εταιρία Αιγαίον Α.Ε.

Στην πρόσφατη ενημέρωσή που μας κάνατε στο Επιμελητήριο Πιερίας δηλώσατε, κατόπιν σχετικής μας ερώτησης, ότι και εσείς θα συνταχτείτε με την επαναδιαπραγμάτευση, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργείται στην Πιερία με τέσσερα διόδια, με την αντισυνταγματικότητα της θέσης των διοδίων σο Αιγίνιο, με τα μόλις 12 km από τα διόδια των Μαλγάρων, με την εφιαλτική αύξηση της κυκλοφορίας που θα δημιουργηθεί μέσα στον οικισμό του Αιγινίου, με το προστατευόμενο υγροβιότοπο κτλ.

Σας παρακαλούμε, τώρα που η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της επαναδιαπραγμάτευσης, δηλώστε στη Βουλή, επίσημα, εσείς ως Τομεάρχης Δημοσίων έργων της Ν.Δ. αλλά και η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση την στήριξη - συμπαράστασή σας και διαβεβαιώστε μας για τη θετική συμβολή σας, ώστε να διορθώσετε την άστοχη αυτή ενέργεια σε βάρος του μέλλοντος της Πιερίας για την οποία και εσείς είστε υπεύθυνοι.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα συμβάλετε στο πανπιερικό αίτημα να μη επιτραπεί η λειτουργία των νέων διοδίων στο νομό μας έως ότου ολοκληρωθεί η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.


Η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου