Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Προτάσεις προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή αύριο στην πόλη μας

http://www.skai.gr/files/temp/C670006527BF5B53A5AFEE31F3B0A38A.jpgΗ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή επισκέπτεται αύριο την Κατερίνη προσκαλεσμένη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας όπου θα μιλήσει στην ετήσια συνεστίαση του κόμματος που θα γίνει το βράδυ στις 21:00 στο κέντρο δεξιώσεων «Grande Sala» (6ο χλμ. Κατερίνης-Ελασσόνας πίσω από το μνημείο του Σβορώνου). Πιο κάτω αναδημοσιεύουμε σημερινό άρθρο-προτάσεις στο «Ολύμπιο Βήμα» του δικηγόρου Νίκου Παπανικολάου, πρώην μέλους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας, πρώην υπεύθυνου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπροέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου Πιερίας και πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Πιερικός.

Προτάσεις προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή επισκέπτεται αύριο την πόλη μας προσκαλεσμένη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας. Στο πρώτο εξάμηνο το υπουργείο της είχε ελάχιστη προσφορά παρότι που ήταν έμπειρη στα αγροτικά θέματα και οι αγρότες περίμεναν απ’ αυτήν αποτελεσματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα:

1)Την παραχώρηση όλων των δημοσίων εκτάσεων στους αντίστοιχους δήμους, σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που έχει αναλογική εφαρμογή η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου μεταξύ δήμου Λιτοχώρου και Δημοσίου.

2) Τον διαχωρισμό σε όλα τα κτήματα από το 1/5 εξ αδιαιρέτου που κατέχει το κράτος με ταυτόχρονη οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων.

3) Τη σύνταξη του δασικού κτηματολογίου και την επαναφορά των αντιρρήσεων με την διαδικασία του Ν. 248/1976.

4) Τη ρύθμιση των θεμάτων της κατάτμησης των κληροτεμαχίων με μόνιμο και σταθερό νομικό πλαίσιο.

5) Τον ορισμό της έννοιας του δάσους και των δασικών εκτάσεων με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό της αγροτική νομοθεσίας και την κωδικοποίηση όλων των σχετικών διατάξεων εγκυκλίων και νομολογιών(σύμφωνα με το πνεύμα και τη νομολογία της σχετικής απόφασης του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου).

6) Την παραχώρηση αγροτικών κλήρων ύστερα από προτάσεις και συνεργασία μεταξύ των τοπικών αγροτικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

7) Την ενοποίηση όλων των ομοειδών υπηρεσιών (Δασαρχείο, Αγροφυλακή, Πυρόσβεση, Δ/νση Γεωργίας, Δ/νση Πολιτικής Γης, Κτηματολογίου κλπ.).

8) Την επαναφορά της νομοθετικής ρύθμισης και την έκδοση των σχετικών Π.Δ. που αφορά την παραχώρηση των εκτάσεων σύμφωνα με τους νόμους 666 και 2143.

9) Τον ορισμό σταθερών και μόνιμων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων επιτροπών που θα εξετάζουν όλες τις ενστάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και μια σειρά και από όλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους φορείς και δεν έχουν κόστος.

Σε ότι αφορά τον Νομό μας να ορισθεί διευθυντής στην Διεύθυνση Δασών Πιερίας αφού εδώ και έξι μήνες έχει πάρει σύνταξη, ο αναπληρωτής βρίσκεται σε άδεια και υπογράφει μη νόμιμα ο αναπληρωτής του αναπληρωτή. Να παραχωρηθεί αεροπλάνο δασοπυρόσβεσης για την προστασία των ορεινών όγκων Ολύμπου και Πιερίων . Να παραιτηθεί από την χρήση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου ξυλείας υπέρ του Δήμου Λιτοχώρου , να ρυθμίσει την εκκρεμότητα των αγροτικών εκτάσεων στο ΨΙΜΠΟ σύμφωνα με τις απόψεις του Δήμου Πέτρας και να συνεργαστεί με τα συναρμόδια υπουργεία για την οριοθέτηση του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.(Ν. Παπανικολάου).