Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Γιώτης Αθανασιάδης : "Πρέπει να παραιτηθείς κύριε δήμαρχε"

Αναβλήθηκε απόψε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παραλίας λόγω μη απαρτίας, αφού απουσίαζε σύσσωμη η μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση, αλλά και η ομάδα των διαφωνούντων, δηλαδή συνολικά δέκα σύμβουλοι που αποτελούν και την πλειοψηφία και το "παρών" έδωσαν μόνο επτά σύμβουλοι της συμπολίτευσης που παραμένουν ακόμα στο συνδυασμό του κ. Κεραμιδιώτη και αποτελούν πια μειοψηφία. Μετά από αυτή την άσχημη για αυτόν εξέλιξη ο δήμαρχος Γιώργος Κεραμιδιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την καθολική απουσία της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση:

Ο κ. Κεραμιδιώτης

"Αγαπητοί συνάδελφοι εγώ μία κουβέντα θα πω κατά το αρχαίο ρητό : "τα παιδία παίζει" εις βάρος του δήμου και των δημοτών. Εγώ εκείνο που θέλω να πω είναι ότι η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, όπως και των αποστατών του συνδυασμού είναι απαράδεκτη και ζημιογόνα για το δήμο και τους δημότες".

Ο κ. Αθανασιάδης

Ο δημοτικός σύμβουλος που ηγείται της "ομάδας των διαφωνούντων" Γιώτης Αθανασιάδης μόλις πληροφορήθηκε τη δήλωση του κ. Κεραμιδιώτη δήλωσε τα εξής :

"Μετά τη συνεδρίαση που είχε αποφασισθεί από το δημοτικό συμβούλιο για τις 2 Μαρτίου και εφόσον δεν υπήρξε απαρτία για τον δήμαρχο Γιώργο Κεραμιδιώτη, τα παιδία δεν παίζουν πλέον, τα παιδία
αποφασίζουν για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης στο δήμο Παραλίας. Αν ο Γιώργος Κεραμιδιώτης νομίζει ότι θα παραμείνει δήμαρχος και πιστεύει ότι έχει να κάνει με παιδιά, με εμάς που ήμασταν κάποτε μαζί του, εμείς δεν παίζουμε και του επιστρέφουμε το αρχαίο ρητό τα παιδία παίζει. Ο Γιώργος Κεραμιδιώτης που αποτελεί εδώ και καιρό μία ισχνή μειοψηφία, θα πρέπει να παραιτηθεί και εμείς γνωρίζουμε να διοικήσουμε το δήμο και να τον πάμε μπροστά. Από την επόμενη μέρα της αποχώρησης του Κεραμιδιώτη ο δήμος θα διοικηθεί με τη συναίνεση όλων των δημοτικών συμβούλων. Ή πρέπει να πάει σπίτι του ή πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο τι θα γίνει από εδώ και πέρα".

Ο κ. Κήπου

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Κήπου δήλωσε :

"Κύριε δήμαρχε μετά την πληροφόρηση που είχαμε για τη δήλωση σου από συνάδελφο μας της πλειοψηφίας για τη φράση σου "τα παιδία παίζει", σου επιστρέφουμε αυτή τη φράση που ισχύει για σένα και τη μικρή παρέα που σου έχει απομείνει, διότι ενώ καταψηφίσθηκε πέντε φορές ο προϋπολογισμός, έκανες δύο συνελεύσεις, μία στην Περίσταση και μία στην Παραλία και δεν μας κάλεσες, δηλώνεις στην εφημερίδα ότι δεν έχεις ανάγκη από τις ψήφους μας, τη δική μου, του Αθανασιάδη, του Κουθουρίδη και γενικότερα, και για αυτό σου λέμε ότι εσύ παίζεις με τα παιδάκια που σου απόμειναν. Για το καλό του δήμου αποχώρησε το γρηγορότερο δυνατόν, για να αναλάβει η πλειοψηφία, η οποία δεν δέχεται να συμμετέχει στο θέατρο του παρολόγου που παίζετε".