Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πιερία 3 ή 4 Δήμοι ;



Επειδή η ώρα της τελικής απόφασης για 3 ή 4 Δήμους πλησιάζει. Και επειδή με ευθύνη των οργανωμένων πολιτικών κομμάτων και μεμονωμένων πολιτικών στελεχών δεν έγινε καμία κίνηση ενημέρωσης και προβληματισμού (παρά μόνο ελάχιστων παρεμβάσεων) για το μοναδικό ουσιαστικό δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση στην Πιερική κοινωνία. Διατυπώνω κάποιους προβληματισμούς και την αγωνία μου δημόσια, στηρίζοντας έτσι την προσωπική μου άποψη που είναι οι 3 μεγάλοι Δήμοι . Ισως έτσι "ξυπνήσουν" κάποιες δυνάμεις και βοηθήσουν να ληφθεί η σωστή απόφαση.

Ρωτώ λοιπόν:

1.Οταν ο πραγματικός αριθμός των κατοίκων των Δήμων Πέτρας και Πιερίων είναι πολύ μικρότερος από το όριο που θέτει ο Καλλικράτης,λόγω των λανθασμένων στατιστικών στοιχείων

λόγω των μετακινήσεων του πληθυσμού την παραμονή των Εθνικών Απογραφών.

2.Οταν όλοι οι τομείς ανάπτυξης (γεωργία, κτηνοτροφία κλπ) έχουν συρρικνωθεί σε μηδενικά επίπεδα.

3.Οταν το πρόβλημα της έλλειψης πολιτικών στελεχών είναι δεδομένο

4.Οταν η μέση τιμή της κατανομής της πυραμίδας ηλικιών "γέρνει" σαφώς προς την ηλικία των 55 ετών.

5.Οταν η κύρια πηγή του 4ου Δήμου θα είναι το ΦΠΑ, αλλά δεν υπάρχει αγορά που θα τροφοδοτήσει με ΦΠΑ τους πόρους του Δήμου,ενώ αντίθετα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αφήνουν το "ΦΠΑ" τους στα SUPER MARKET και τα άλλα καταστήματα της Κατερίνης.

6.Οταν δεν υπάρχουν υπηρεσίες και υπάλληλοι (Μηχανικοί, Οικονομολόγοι κλπ) που θα στελεχώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του "νέου Δήμου".

7.Οταν η εκταμίευση λόγω ΕΣΠΑ αρχίζει άμεσα για τους υφιστάμενους Δήμους,

ενώ ο ΟΡΕΙΝΟΣ δήμος θα είναι έτοιμος να εκταμιεύσει σε 5 ΧΡΟΝΙΑ τουλάχιστον !!!

8.Οταν δεν υπάρχουν μελέτες για την ανάπτυξη της περιοχής.

9.Οταν δεν υπάρχει κανένα όραμα σε επίπεδο Νομού ή Περιφέρειας για την αξιοποίηση της Περιοχής

10.Οταν η πλειοψηφία των πολιτικών -πολιτευτών (βουλευτών-ΟΤΑ κλπ) αποφεύγουν να πάρουν θέση στο δίλημμα 4 ή 3 Δήμοι και σωπαίνουν !!!

Κάνοντας έτσι σπέκουλα.

11.Οταν οι μόνες φωνές που ακούγονται ανήκουν σε μικρομεσαίους πολιτικούς τυχοδιώκτες και καιροσκόπους των μικρών τοπικών κοινωνιών,που κάνουν θόρυβο με ένταση αντιστρόφως ανάλογη του πολιτικού μεγέθους τους γιατί ανησυχούν για το προσωπικό πολιτικό μέλλον τους.

τότε ποιό μπορεί να είναι το μέλλον του 4ου Ορεινού Δήμου; Μήπως διαπράττεται ένα Πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα εκ προμελέτης;

με εκτίμηση

Τάσος Γκρέμος