Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Να και ένα καλό νέο!


Όλυμπος: Αρχίζει επιτέλους η συζήτηση για την επέκταση των ορίων!
Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού την επόμενη Τετάρτη στην Αθήνα

Φίλες και φίλοι,

Την επόμενη Τετάρτη 12 Μαΐου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου. Εκτός από τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες που θα λάβουν μέρος στη σύσκεψη, κλήθηκε να συμμετάσχει και αντιπροσωπία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Η ομάδα μας, όπως είναι γνωστό, ήδη από τον Αύγουστο του έτους 2010, ξεκίνησε μια διεθνή καμπάνια με στόχο την ενίσχυση της νομικής προστασίας του «βουνού του θεών» και τη θεσμοθέτηση αυστηρών κανόνων χρήσης της γης του. Το αίτημά μας κατατέθηκε γραπτώς για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, τόσο στο ΥΠΠΟΤ όσο και στο Υπ. Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα στηρίζουν την προσπάθεια αυτή 109 Καθηγητές Πανεπιστημίου, 165 διδάκτορες και 4.700 πολίτες από 23 χώρες του κόσμου, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται καθημερινά.


Βοηθείστε, μέχρι την Τετάρτη να γίνουμε περισσότεροι!
!!

Στόχος της ομάδας είναι, την επόμενη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης να καταθέσουμε ένα βιβλίο με τα ονόματα όλων των πολιτών που συνυπογράφουν το αίτημα της επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου. Απομένουν λοιπόν μόνο λίγα εικοσιτετράωρα για να συγκεντρώσουμε άλλο ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Ας μη ξεχνάμε:

Στην αναμπουμπούλα της οικονομικής κρίσης ο "αναπτυξιακός" λύκος και οι φίλοι του χαίρονται, όντας έτοιμοι να προωθήσουν τα βραχείας πνοής σχέδιά τους: Να δημιουργήσουν νέες καταστάσεις στο χώρο της ορεινής υπαίθρου, παρά τις επιταγές της οικολογικής αρτιότητας, της περιφρούρησης του τοπίου και της προστασίας των πολιτιστικών μας αγαθών.

Ελάτε να προστατέψουμε την περιουσία της χώρας μας!
Έστω τώρα. Αυτήν που απέμεινε!

Προωθείστε το μήνυμα αυτό και προτρέψτε τους φίλους σας να στηρίξουν το αίτημα της επέκτασης καταθέτοντας την ψηφιακή τους υπογραφή εδώ!

Σε ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά!

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Η ομάδα "ΟΛΥΜΠΟΣ" στο Facebook