Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Παρατηρήσεις σχετικά με το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Φωκίδα.



Μένω έκπληκτος διαβάζοντας τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, προσπαθούν μικροπολιτικά τελείως να προσεγγίσουν τη διοργάνωση του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στην Φωκίδα. Παρατηρώ άσχετες συνδέσεις με τις χειμερινές φοιτητικές εκδρομές στην Αράχοβα και προσπάθεια σπίλωσης ιστορικών στελεχών της ΟΝΝΕΔ. Είναι Ηλείου φαεινότερο πως οι εμπνευστές αυτής της τακτικής στοχεύουν την ίδια την ΟΝΝΕΔ και όχι συγκεκριμένα  πρόσωπα.   
Όμως, κάνουν λάθος και μάλιστα τεράστιο. Οι αγαπητοί αυτοί φίλοι, ξέχασαν να σημειώσουν ότι με πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ το Τακτικό Συνέδριο φέτος γίνεται διήμερο, με τεράστια μείωση κόστους. Επίσης , η επιλογή της περιοχής συνιστά σημαντική πολιτική κίνηση, που ουδέποτε είχε γίνει κατά το παρελθόν. Ας θυμηθούμε μόνο που είχαν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα Συνέδρια της Γαλάζιας νεολαίας. Θερινούς μήνες και σε μέρη με τουριστική κίνηση. Φέτος όμως επιλέχθηκε να γίνει το Συνέδριο σε μια περιοχή με μειωμένη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνοντας έτσι δύναμη στην περιοχή και στην τοπική κοινωνία να κινηθεί οικονομικά.
Ας μην αντιμετωπίζουμε λοιπόν τα πάντα με μικροψυχία και αντιπολιτευτική διάθεση. Ας είμαστε κριτικοί όπου χρειάζεται με στόχο να συμβάλλει καθένας μας στην πορεία  της ΟΝΝΕΔ στο αύριο, αλλά ας λέμε και μπράβο όπου χρειάζεται δείχνοντας πως αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ωριμότητα.

 Γαλάζιος Παρατηρητής.