Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ :


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
 


Το Εργατικό μας Κέντρο και οι εργαζόμενοι της Πιερίας συμμετέχουμε στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Απεργούμε για να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την εφαρμοζόμενη σκληρή και άδικη κυβερνητική πολιτική.
Απορρίπτουμε το αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο το οποίο ανατρέπει το Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος, αυξάνει δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μειώνει τις συντάξεις, πλήττει τις γυναίκες, τις μητέρες με ανήλικα τέκνα, τα βαρέα και ανθυγιεινά και όλους τους ασφαλισμένους παλιούς και νέους
Απορρίπτουμε τις σκληρές και αντεργατικές ρυθμίσεις στις εργασιακές μας σχέσεις που απελευθερώνουν και αυξάνουν τις απολύσεις, μειώνουν τις αποζημιώσεις, καταργούν τον ΟΜΕΔ και την ΕΓΣΣΕ και που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω.
Απεργούμε και απαιτούμε να μην ψηφισθεί και να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο και να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών
Απεργούμε και απαιτούμε να σταματήσουν ΣΕΒ και εργοδοσία το ‘’κρυφτούλι’’ πίσω από το μνημόνιο, να σταματήσουν να αμφισβητούν τον ρόλο του ΟΜΕΔ και να υπογράψουν τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μία αξιοπρεπή ΕΓΣΣΕ η οποία θα εξασφαλίζει και θα διασφαλίζει τον 13ο και 14ο μισθό και με αυξήσεις που σ αυτήν την δύσκολη περίοδο θα δώσουν ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους.
Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε καμιά ρύθμιση που οδηγεί σε νέα άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να πει το μεγάλο όχι. Να ακούσει την φωνή των εργαζόμενων και της κοινωνίας και όχι της τρόικας και να σταματήσει να νομοθετεί σύμφωνα με τις εντολές των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα θέλω των εργοδοτών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί για να στείλουμε δυνατό το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούμε την ανατροπή του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος, δεν πρόκειται να δεχθούμε την μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την μείωση των αποζημιώσεων, την αύξηση των απολύσεων, την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, των ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ