Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ






Μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση  διαμαρτυρίας των εργαζομένων ενάντια στο κυβερνητικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας της χώρας μας 100 χρόνια πίσω.


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΣ 8-72010
Εμείς οι απεργοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 8/7/2010 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την οργή και την αγανάκτησή μας για την επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία στα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά εργασιακά και οικονομικά μας δικαιώματά.
Κυβέρνηση – Τρόικα δανειστών και Εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων, κατά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο. Αυτοί που ευθύνονται και δημιούργησαν τη κρίση όχι μόνο δεν θα πληρώσουν, αλλά θα κερδίσουν απ’ αυτή πολλά περισσότερα από πριν.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο ακραίος Νεοφιλελευθερισμός των Ευρωπαίων ηγετών, προωθεί πολιτικές για να σαρώσει και να ακυρώσει, όσα με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει τα τελευταία 100 χρόνια εργαζόμενοι και κοινωνίες, αδιαφορώντας παντελώς για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαών.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ στις παράλογες αντεργατικές, και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και των «Τοκογλύφων» δανειστών.
Απαιτούμε να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ και να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και της Τρόικας γιατί αλλοιώνει, ανατρέπει και απαξιώνει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, αυξάνει δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μειώνει τις συντάξεις, πλήττει τις γυναίκες, τις μητέρες με ανήλικα τέκνα, τα βαρέα και ανθυγιεινά και όλους τους ασφαλισμένους παλιούς και νέους.
Απαιτούμε να μην περάσουν οι σκληρές αντεργατικές ρυθμίσεις στις εργασιακές μας σχέσεις που αυξάνουν τις απολύσεις, μειώνουν τις αποζημιώσεις, καταργούν τον ΟΜΕΔ και την ΕΓΣΣΕ γιατί είναι βάρβαρες ανατροπές που χαρίζουν εκατομμύρια στους εργοδότες μας και μας οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Απαιτούμε να σταματήσουν οι κύριοι του ΣΕΒ και της εργοδοσίας το ‘’κρυφτούλι’’ πίσω από το μνημόνιο και το ΔΝΤ και να υπογράψουν τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία θα εξασφαλίζει και θα διασφαλίζει τον 13ο και 14ο μισθό και θα δίνει ικανοποιητικές αυξήσεις κόντρα στο μνημόνιο.
Αρνούμαστε να πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι απλοί πολίτες του μόχθου και απαιτούμε να συντομεύσουν οι διαδικασίες, να τροποποιηθούν οι νόμοι περί ευθύνης Υπουργών, για να κληθούν να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Αυτοί που με την εγκληματική τους πολιτική μας οδήγησαν σ΄αυτή την κατάσταση. Είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας, όλων των Ελλήνων.
Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να πει το μεγάλο όχι. Να ακούσει την φωνή των εργαζόμενων και της κοινωνίας και όχι της τρόικας και να σταματήσει να νομοθετεί σύμφωνα με τις εντολές των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα θέλω των εργοδοτών.
ΟΙ εργαζόμενοι και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΙΣΧΥΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τους οικονομικά αδύνατους, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου.
Απαιτούμε:









  • Αυξήσεις και όχι μειώσεις μισθών








  • Πάγωμα τιμών και όχι μισθών








  • Δουλειές και όχι Ανεργία








  • Συντάξεις και όχι επιδόματα «ελεημοσύνης»








  • Δικαιώματα και όχι μόνο Υποχρεώσεις








  • Κοινωνία των Πολιτών και όχι των κερδοσκόπων και των Αγορών








  • Δικαίωμα στην εργασία και όχι στις απολύσεις.








  • Ευρώπη των Λαών και όχι των Τραπεζιτών και των Αγορών








  • Στελέχωση και λειτουργία του ΤΑΠΙΤ στην Πόλη μας








  • Να βρεθεί άμεσα λύση και να συνεχίσουν να ισχύουν τα ΠΑΣΟ στις συγκοινωνίες.
ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ του.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να στείλει το ψήφισμα αυτό στα Μ.Μ.Ε. και σε κάθε αρμόδιο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ