Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Θ. Παπαγεωργίου: Επιστολή και παρέμβαση προς τον ΕΛΓΑ για άμεση καταγραφή, εκτίμηση των ζημιών από την σφοδρή χαλαζόπτωση στο Δήμο Δίου




Άμεση ήταν η παρέμβαση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου προς τον ΕΛΓΑ προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή και η εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2010, την περιοχή του Δήμου Δίου.
Μετά την ενημέρωσή του, από αγρότες της περιοχής, για την καταστροφική χαλαζόπτωση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διοίκηση και τα στελέχη του ΕΛΓΑ, ενώ απέστειλε – την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 - και σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητώντας να γίνει άμεσα η καταγραφή των πληγεισών καλλιεργειών, η εκτίμηση των ζημιών και να προωθηθεί γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης των αγροτών.
Επίσης ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των εξαιρέσεων που μπορεί να αποφασίσει ο ΕΛΓΑ να εξεταστεί η δυνατότητα καταγραφής, εκτίμησης και αποζημίωσης των καπνοπαραγωγών που η καλλιέργειές τους έχουν καταστραφεί από περονόσπορο στην περιοχή των Δήμων Κορινού, Πύδνας, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Πιερίας.

Η επιστολή του κ. Παπαγεωργίου

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ 5 Ιουλίου 2010
κ. Θεόδωρο Σαρρή
KOIN: Προϊστάμενο Υποκαταστήματος
ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης

Κύριε Πρόεδρε,
Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, στην περιοχή του Δήμου Δίου προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση σε διάφορες καλλιέργειες (δενδροκαλλιέργειες, καλλιέργειες καπνού, κηπευτικά κ.α.).
Ήδη από σήμερα (Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010) έχουν γίνει οι σχετικές αιτήσεις από τους αγρότες στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου Δίου, και το αίτημα όλων είναι να γίνει άμεσα η καταγραφή και η εκτίμηση της ζημίας για να δουν αν έχουν την δυνατότητα να συγκεντρώσουν το ελάχιστο υπόλοιπο της παραγωγής ή να προχωρήσουν σε προετοιμασίες για νέες καλλιέργειες.
Παρακαλώ να γίνει άμεσα η καταγραφή των πληγεισών καλλιεργειών, η εκτίμηση των ζημιών και να προωθηθεί γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης των αγροτών
Επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κορινού, Πύδνας αλλά και σε άλλα σημεία του Νομού έχει προσκληθεί ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά σε καπνοκαλλιέργειες από περονόσπορο.
Παρακαλώ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των εξαιρέσεων που μπορεί να αποφασίσει ο ΕΛΓΑ να εξεταστεί η δυνατότητα καταγραφής, εκτίμησης και αποζημίωσης της παραγωγής που έχει καταστραφεί.
Θανάσης Παπαγεωργίου
Βουλευτής Ν. Πιερίας