Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

1ο Ετήσιο Ποντιακό Αντάμωμα στο Δήμο Μεθώνης





 

                                                                                   Απόστολος

Λάγιος
                                                                                  Δημοσιογράφος Πιερίας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Ετήσιο Ποντακό Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Μακρυγιάλου ο "Πόντος", στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Χόρεψαν και τραγούδησαν υπό τους ήχους όλων των ποντιακών οργάνων για πολλοστή φορά δείχνοντας ότι είναι άξιοι συνεχιστές της ποντιακής μουσικής.Κρατώντας σφιχτά τα χέρια και μέσα απ' αυτήν την ένωση έστειλαν το μήνυμα της ενότητας και της αντίστασης στην αλλοτρίωση και την ισοπέδωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Με τους ήχους της λύρας θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν και ταξίδεψαν.
Στο αντάμωμα χόρεψαν οι ποντιακοί σύλλογοι: Αλέξανδρος Υψηλάντης της νέας Τραπεζούντας και ο Πυρίχιος της Σφενδάμης.
Μεγάλη και φέτος η συμμετοχή του κόσμου. Ο σύλλογος ο "Πόντος" ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010 και στόχος του είναι η διατήρηση των εθίμων.Έχει ποικίλες δραστηριότητες και επιδιωξή του είναι να διεύρηνει τις δραστηριοτήτες του συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες γενιές, μεταδίδοντας στα παιδιά μας, την ψυχή του συλλόγου μας, τις αξίες, τα ιδεώδη και τις αρχές που διέπουν την ποντιακή παράδοση.Το Δ.Σ του συλλόγου και ο Πρόεδρος κ. Εμμανουηλίδης Γιάννης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους για την πολύτιμη συμβολή τους και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, και να ανανεώσει το ραντεβού με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τα ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα που θα ακολουθήσουν.
Στήν εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεθώνης κ. Αβραμίδης Κώστας, ο Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου Γιώργος και άλλοι τοπικοί φορείς.