Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Απάντηση του Χρήστου Καραφουλίδη σε ανάρτηση της "ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ"





Αγαπητό blog,
Σχετικά με την ανάρτησή σας και που αφορούσε επιστολή του κ. Αντώνη Μάντζιου σας πληροφορώ τα εξής:
Όπως γνωρίζετε η Κίνηση Πολιτών για την Πιερία ξεκίνησε το 1994. Κατέβηκε ως παράταξη με εμένα επικεφαλής τον ίδιο χρόνο και κατέγραψε στις εκλογές ένα ικανοποιητικό ποσοστό κοντά στο 20%. Σας θυμίζω ότι δεν είχε ούτε στήριξη ούτε εξάρτηση από κανένα κόμμα ή μηχανισμό.
Από τότε που εμφανίστηκαν πάρα πολλές κινήσεις πολιτών και κάποιες απ’ αυτές έγιναν Δημοτικές Αρχές μείς χαιρετίσαμε αυτές τις πρωτοβουλίες και πολλά στελέχη της τότε παράταξης στήριξαν και στηρίχθηκαν από αυτές τις νέες αυτές πρωτοβουλίες. Ποτέ δεν μπήκαμε στον πειρασμό να τους «μαλώσουμε» για τη χρήση του όρου «Κίνηση Πολιτών». Μακριά από μας πάντα η ιδιοκτησιακή λογική ή πολύ περισσότερο η «διαχειριστική».
Επομένως, η Κίνηση Πολιτών για τον Δήμο Κατερίνης έρχεται από πολύ παλιά και πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο μέλλον. Με πολλούς φίλους της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης μας συνδέουν κοινοί αυτοδιοικητικοί αγώνες και προσπάθειες.
Καλό είναι, λοιπόν, να αναζητήσουμε να βρούμε περισσότερα κοινά σημεία επαφής και γιατί όχι να μην αποτυπώσουμε μια προγραμματική συμφωνία για το νέο Καλλικρατικό Δήμο.
Κλείνοντας το σύντομο αυτό σημείωμά μου, θα ήθελα να απευθύνω ερώτημα προς κάθε ενδιαφερόμενο το ενδεχόμενο να βρεθούμε μαζί στην ίδια γραμμή μάχης στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου με συνεργασία και ενδεχομένως υποψήφιο κοινής αποδοχής της Κίνησης Πολιτών και της Πρωτοβουλίας Πολιτών.
Φιλικά,
Χρήστος Καραφουλίδης