Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Από τις 9 Αυγούστου βρίσκομαι στο εξοχικό μας στην Λεπτοκαρυά Πιερίας. Με την άφιξη μας εκεί διαπίστωσα ότι κάποιοι «κύριοι» είχαν καθαρίσει τον ωραίο τους κήπο και...
τα κλαδιά αλλά και διάφορα μπάζα (ανεμιστήρες, στρώματα, σπασμένες καρέκλες) θεώρησαν καλό να τα πετάξουν έξω από το οικόπεδο μας, αντί να επικοινωνήσουν με τον Δήμο ώστε να γίνει η περισυλλογή τους.
Την δική τους την υποχρέωση ανέλαβα να την κάνω εγώ και έτσι επικοινώνησα με τον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου.

1ο τηλεφώνημα 9/9/2010 πρωϊ - Στο τηλέφωνο μου έδωσαν την γραμματέα του Δημάρχου η οποία είπε ότι θα ενημέρωνε την Αντιδήμαρχο και θα φρόντιζαν το θέμα μέχρι το μεσημέρι.

2ο τηλεφώνημα 9/9/2010 μεσημέρι – Επικοινωνία με την γραμματέα του Δημάρχου η οποία με ενημέρωσε ότι το συνεργείο θα περνούσε την επόμενη.

3ο τηλεφώνημα 10/9/2010 πρωϊ – Μου έδωσαν το τηλέφωνο της Αντιδημάρχου κας ΤΣΙΑΠΑΡΗ η οποία με ενημέρωσε ότι σε 30 λεπτά θα φρόντιζε το θέμα.

4ο τηλεφώνημα 10/9/2010 μεσημέρι – Η κα ΤΣΙΑΠΑΡΗ εξεπλάγη όταν την ενημέρωσα ότι το συνεργείο δεν ήρθε. Με διαβεβαίωσε ότι θα το φρόντιζε.

5ο τηλεφώνημα 11/9/2010 πρωϊ – Φανερά εκνευρισμένος (γιατί άραγε ;) επικοινωνώ με κάποιον εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου δεν κατάλαβα και εγώ τι ρόλο βαρούσε αυτός που σήκωσε το τηλέφωνο, ο οποίος και αυτός με διαβεβαίωσε ότι θα ενημέρωνε και μπλα μπλα μπλα.

Βέβαια κανένας δεν εμφανίστηκε και λόγο 15Αύγουστου σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Επανήλθα στις 16 Αυγούστου (6ο Τηλεφώνημα 16/9/2010 πρωϊ) επικοινωνώντας και πάλι με την κα ΤΣΙΑΠΑΡΗ η οποία μετά από υψηλούς τόνους μου είπε «ήρθαμε μαζί με την Δημοτική Αστυνομία και είδαμε. Αλλά δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δυο κλαδάκια. Ο καθένας από μόνος του πρεπει να μεταφέρει τα κλαδιά. Θα κάνουμε συστάσεις στους κυρίους και θα τοποθετήσουμε ταμπέλα μην πετάτε σκουπίδια.»

Ρωτάω εγώ πρέπει να διαθέτει ο καθένας και από ένα φορτηγό αυτοκίνητο για να μεταφέρει τα μπάζα και αντικείμενα τα οποία δεν χωράνε στους κάδους ?

Τελικά την ίδια μέρα ήρθε κάποιο αυτοκίνητο και πήρε μερικά κλαδιά όχι όμως όλα. Στην συνέχεια οι «κύριοι» των απέναντι οικοδομών πέταξαν στρώματα και σπασμένες καρέκλες. Επικοινώνησα με την Δημοτική Αστυνομία η οποία με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά μόνο αν δουν κάποιον να ρίχνει σκουπίδια και μπάζα.

Είμαστε λοιπόν στην 3η βδομάδα δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τον Δήμο να στείλει ένα φορτηγό να μαζέψει το σκουπιδαριό που κάποιοι ανεγκέφαλοι δημιουργούν. Σε μια περιοχή που σφύζει από τουρισμό, σε μια περιοχή που αναπτύχθηκε σε όλους εμάς που διαθέτουμε εξοχικά και που προσπαθούμε να πλασάρουμε την Λεπτοκαρυά σαν τόπο διακοπών. ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ

Και λίγο πριν κάνω αυτή την δημοσίευση επικοινώνησα με την αντιδήμαρχο κα ΤΣΙΑΠΑΡΗ η οποία μου είπε «Τι θέλετε να κάνω. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μαζεύουμε τα σκουπίδια εγώ από το σπίτι σας. Είμαστε μεγάλος Δήμος και έχουμε άλλες προτεραιότητες. Να καθαρίσουμε τις παραλίες. Θα στείλω τώρα να τα πάρουνε»

Εγώ παρόλα αυτά σας στέλνω το κείμενο που ελπίζω να το δημοσιεύσετε

Ευχαριστώ για την φιλοξενία