Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΛΙΟΣΤΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Εδώ και ένα χρόνο από την λειτουργία του το Περιφερειακό Ιατρείο Παλιόστανης δεν έχει καθαρίστρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μολύνσεως για τους ασθενείς. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Παλιόστανης Κώστας Θεοχάρης δηλώνει ότι έχει επισκεφθεί επανειλημμένως τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά δεν έχει δοθεί καμιά λύση στο θέμα. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ :


"Χαρακτηρίζω τριτοκοσμική την Ελλάδα, όσον αφορά τα θέματα υγείας, γιατί υγεία αυτονόητα σημαίνει καθαριότητα, ιδίως σε χώρους όπου συναθροίζονται οι ασθενείς. Το περιφερειακό ιατρείο Παλιόστανης από της ιδρύσεως του εδώ και ένα χρόνο στερείται καθαρίστριας, οπότε φανταστείτε σε ένα μέρος που γίνονται κάθε μέρα ενέσεις, όπου έχουμε αίματα, καθαρτήρες κ.λ.π.,  να μην καθαρίζεται και να μετατρέπεται σε εστία μολύνσεως.
 Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος επικαλείται γραφειοκρατικές διαδικασίες στο ότι δεν μπορεί να βγάλει ένα κονδύλιο για την καθαρίστρια και με παραπέμπει από βδομάδα σε βδομάδα. Και εδώ μιλάμε για ένα κονδύλιο περίπου των εκατό ευρώ. Η υπουργός υγείας μίλησε για τις μεγάλες προμήθειες των εκατομμυρίων και δεν ασχολήθηκε με την καθαριότητα των εκατό ευρώ που κινδυνεύουν να πεθάνουν οι άνθρωποι. Πιστεύω ότι η υπουργός πρέπει να σκύψει σε αυτό το θέμα, να δείξει ευαισθησία και να μην αφήσει στην εγκατάλειψη τον αγροτικό κόσμο στα χωριά μας που βρίσκονται σε απόσταση από την πόλη και δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Τα χρήματα αυτά αναγκάζομαι μέχρι τώρα να τα βάζω από την τσέπη μου και εμείς οι πρόεδροι είμαστε άνευ μισθού".