Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Καθένας από εμάς είναι μια σταγόνα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε ο ωκεανός …!!!


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.



Σήμερα, η κυβέρνηση και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι της, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και το μνημόνιο, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την σημερινή κατάσταση προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου, προχωρώντας στην όξυνση της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Προσπαθούν να κάνουν την κρίση ευκαιρία, προχωρώντας στην πλήρη κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων σε παιδεία ,εργασία, υγεία και στην εκποίηση των δημοσίων αγαθών που έχουν απομείνει(ΟΣΕ, ΕΥΑΘ) , με αποτέλεσμα την δραματική αύξηση  της ανεργίας και της φτώχειας.


Παράλληλα, κηρύσσουν πόλεμο στη νεολαία, με την θέσπιση του μισθού πρώτης απασχόλησης για νέους,-ες εργαζόμενους,-ες  κάτω των 25 ετών στο 84% (621 Ευρώ) του εγγυημένου κατώτερου μισθού και για  αυτούς,-ες κάτω των 18 στο 70%(518 Ευρώ).

Σήμερα, όμως δεν πάει άλλο και για όλους εμάς που κάποτε ήμασταν τα θύματα της ανάπτυξης τους και τώρα είμαστε τα θύματα της κρίσης τους. Η απάντηση από τους νέους και τις νέες πρέπει να είναι συνολική και δυναμική. Για εμάς η έξοδος από την κρίση πρέπει να γίνει σε βάρος των προνομίων και της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Ως Νεολαία Συνασπισμού, καλούμε κάθε νέο και νέα που βιώνει την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής του να δείξει την ανυπακοή του στην ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση του ΠΑΣΟΚ και να πάρει την κατάσταση στα χέρια  του, μέσα από την ενεργή του συμμετοχή στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δίνοντας του χαρακτηριστικά  ρήξης και ανατροπής που θα βάζει τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από τα κέρδη τους.
«Ο σιωπών δοκεί συνανείν»
Ως πότε θα μας εκμεταλλεύονται; Ως πότε θα παίζουν στα ζάρια με το ΔΝΤ και την ΕΕ τις ζωές μας; Ως ποτέ θα τους επιτρέπουμε σιωπηρά να μας κάνουν κουμάντο;;; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ…

Στις 11 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε  ενάντια στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα. Στις 11 Σεπτεμβρίου αντιδρούμε όλοι και όλες μαζί. Σπάμε τη σιωπή μας, σηκωνόμαστε από τον καναπέ και τον υπολογιστή και βγαίνουμε στους δρόμους. Στις 11 Σεπτεμβρίου παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…!!!

Αναχώρηση από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στις 16.00
Προσυγκέντρωση: Εγνατία και Βενιζέλου στις 6:00 μ.μ.
Συγκέντρωση: Άγαλμα Βενιζέλου στις 6:30 μ.μ.
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Π.Κ. Κατερίνης- Γραφείο Τύπου