Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Φίλες και φίλοι,
Στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που διαμορφώνεται θεώρησα πως είναι μεγάλη πρόκληση η κάθοδός μου στις επερχόμενες εκλογές στο δήμο ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ. Η απόφασή μου αυτή δεν είναι προϊόν αυθόρμητης επιλογής αλλά αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και μιας μακράς διαδικασίας συζητήσεων με φίλους και ανθρώπους που έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία και γνώση και με τους οποίους μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα ικανό με αποτελεσματικότητα και διαχειριστική επάρκεια σχήμα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών.
Καθοριστικό στοιχείο εξάλλου στην επιλογή μου αυτή είναι η επιθυμία μου να προσφέρω τις όποιες δυνάμεις μου σε μια περιοχή, όπου εντάσσεται και ο τόπος καταγωγής μου, αφού πατρίδα για τον καθένα μας είναι ο τόπος που συνδέεται με τα παιδικά μας χρόνια και όνειρα. Άλλωστε με πολλούς ανθρώπους του νέου διευρυμένου δήμου χρόνια τώρα προβληματιζόμαστε από κοινού για τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Καθώς λοιπόν ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας και της αυτοδιοίκησης, έχοντας διανύσει μια αρκετά σημαντική πολιτική διαδρομή, δεσμεύομαι να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή μας προσπάθεια για έναν ισχυρό και λειτουργικό δήμο, που θα είναι κοντά στον πολίτη και στον άνθρωπο.
Βεβαίως δεν τρέφω αυταπάτες πως το εγχείρημα είναι εύκολο. Απεναντίας το στοίχημα είναι μεγάλο προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο, βιώσιμο και οργανωμένο δήμο με ποιότητα υπηρεσιών και δυνατότητα παρεμβάσεων που θα δώσουν άλλα χαρακτηριστικά στην καθημερινότητα και τη ζωή των συνδημοτών μας. Άλλωστε δεν είναι η εποχή των υποσχέσεων και των ανέξοδων «οραμάτων», γιατί οι πολίτες έχουν πικρή πείρα από την ασυνέπεια έργων και λόγων. Πολλά όμως είναι εφικτά με μια συλλογική πίστη και προσπάθεια στον κοινό μας στόχο. Γι’ αυτό σας καλώ σε συστράτευση που δεν εξαντλείται απλώς στη συγκρότηση ενός εκλογικού μηχανισμού και μιας στενά εκλογικής συσπείρωσης, αλλά που θα είναι η αρχή για μια πολιτική και κοινωνική ζωή με ενεργούς πολίτες, συλλογικές δράσεις και υπεύθυνους δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι διαλέγονται και διαβουλεύονται με ευαισθησία για κάθε μικρή ή μεγάλη πρόταση, για κάθε σχέδιο και σκέψη, που στοχεύουν στην αλλαγή της ζωής των συνδημοτών μας.
Βαγγέλης Λαγδάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος
για το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού