Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Βγήκαν νύχτα και έριξαν ανυπόγραφα δυσφημιστικά φέιγ βολάν εναντίον του Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση.


Κάποιοι βγήκαν νύχτα και μέσα στο σκοτάδι έριχναν δυσφημιστικό φέιγ βολάν σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου Δίου – Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου, ο οποίος κατέθεσε χθες μήνυση ενώ μοιράζεται από συνεργάτες του και η απάντησή του προς τους συκοφάντες.
Οι γνωστοί - άγνωστοι συντάκτες του κειμένου απευθυνόμενοι στους δημότες του Ανατολικού Ολύμπου και του Δίου επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη εναντίον του Παπαθανασίου, γι αυτό και αναφέρουν στο κείμενο αυτό:
*«Θα ψηφίσεις για Δήμαρχο τον Γ. Παπαθανασίου;
*Γνωρίζεις ότι έχει παραπεμφθεί να δικαστεί (Μάρτιος 2012) για κακουργήματα που διέπραξε όταν ήταν Δήμαρχος Λιτοχώρου με βάση το Νόμο περί Καταχραστών Δημοσίου Χρήματος; (Ν.1608/50) για Απιστία;

*Γνωρίζεις ότι με βάση των Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ακόμα και αν εκλεγεί (Δήμαρχος ή μόνο Δημοτικός Σύμβουλος) δεν θα ορκιστεί μέχρι να γίνει η δίκη;
*Γνωρίζεις ότι αν καταδικαστεί θα τεθεί σε αργία από τον Περιφερειάρχη;
*Γνωρίζεις ότι αν καταδικαστεί δεν θα μπορεί να είναι σε επόμενες εκλογές ούτε υποψήφιος;  (Διάβασε στην πίσω σελίδα τις αποδείξεις, Π.Β. 183/2010)»

Λάσπη κάποιοι εκτόξευσαν και το 2005, έγινε μήνυση και μετά …ζητήθηκε συγγνώμη

Συνεργάτες του Γιώργου Παπαθανασίου μιλούν για κουκουλοφόρους και αρουραίους της πολιτικής που δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν στα ίσια με τον υποψήφιο δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, γι αυτό και πέταξαν φέιγ βολάν τη νύχτα, ώστε να μη δει κανείς τα πρόσωπά τους.
Όπως είναι γνωστό, λάσπη εκτοξεύτηκε και το 2005 αλλά και το 2006 πριν και μετά τις νομαρχιακές εκλογές και ο Γιώργος Παπαθανασίου αναγκάστηκε και τότε να καταθέσει μήνυση εναντίον προσώπων που τον συκοφαντούσαν.
Το αποτέλεσμα ήταν κάποια πρόσωπα να βρεθούν κατηγορούμενοι, να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και τελικά να παρακαλέσουν και να ζητήσουν συγγνώμη από τον κ. Παπαθανασίου. Μάλιστα, το κείμενό τους με το οποίο ζητούσαν συγγνώμη, δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο.
Γιώργος Παπαθανασίου: Πολιτικά φαντάσματα – Εμετικοί αρουραίοι
Για όλα αυτά που συνέβησαν, σε ανακοίνωσή του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, απαντώντας στους συκοφάντες του αναφέρει τα εξής:
«Είναι πολιτικά φαντάσματα, είναι εμετικοί αρουραίοι… Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω όσους μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα και από πόρτα σε πόρτα μοιράσανε  στις 10/10/2010 εμετικό κείμενο  στην προσπάθεια τους να ανακόψουν το μεγάλο ρεύμα που έχει δημιουργήσει ο συνδυασμός μας,  εν όψει των δημοτικών εκλογών στις 7/11/2010.
Σαν αρουραίοι που βγήκαν μέσα από τους υπονόμους τους προσπάθησαν να μολύνουν τις συνειδήσεις  και τις καρδιές των δημοτών του νέου μας Δήμου. Μήπως η δική τους αλήθεια μπορεί να ειπωθεί μόνο με τέτοιες πρακτικές, νύχτα και χωρίς κανείς να αναλαμβάνει επωνύμως την ευθύνη γι’ αυτό; Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουν κάποιοι να διοικήσουν τον τόπο ….Νύχτα;
Αλλά για ακόμη μία φορά δεν θα τους περάσει . Για ακόμη μία φορά ο απλός κόσμος θα τους γυρίσει την πλάτη και θα τους στείλει εκεί που τους αξίζει.  Στη λάσπη  που έχουν μάθει να ζουν.
Γιατί «κύριοι»  συκοφάντες δεν έχετε το θάρρος να μας πείτε ποιοι είστε; Γιατί δεν έχετε τον  ανδρισμό να υπογράψετε τα άθλια κείμενά σας;
Προφανώς γιατί φοβάστε την αλήθεια.
Προφανώς γιατί δεν έχετε τα κότσια να με αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.
Προφανώς γιατί ξέρετε ότι  γονυπετείς και πάλι  θα ζητάτε δημόσια συγνώμη.
Για όσα μου καταμαρτυρείτε δεν είναι η πρώτη φορά. Ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια την οποία πρώτος εγώ αποκάλυψα.
Εμπρός λοιπόν πείτε μας ποιοι είστε. Τόσο πολύ φοβάστε την οργή του λαού; Τα δικαστήρια του καφενείου ανήκουν  σε άλλες εποχές και καλά θα είναι να γνωρίζετε ότι για καταδίκες υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα  του κράτους. Θα πρέπει τελικά να αποφασίσετε αν είστε δικαστές ή πολιτικοί. Ή μήπως επειδή δεν έχετε πολιτική πιάνεστε από όπου μπορείτε;
Αυτά και τέλος από εμένα. Θα αφήσω στη συνέχεια να μιλήσουν μέσα από δικά τους κείμενα κάποιοι (άλλοι;)  κατήγοροί μου για τις ίδιες υποθέσεις. 
 ΛΙΤΟΧΩΡΟ 11/10/2010
Παπαθανασίου Γιώργος