Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Χρήστος Καραφουλίδης: «Πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο διοίκησης. Εμείς θα σας κουράσουμε και θα στείλουμε την αναμέτρηση δεύτερη Κυριακή»




Ασφυκτικά γεμάτη ήταν το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης, ΕΚΑΒΗ, από πλήθος κόσμου οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ακούσουν την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης κ. Χρήστου Καραφουλίδη και την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ».
Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παταρίδης, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Γεράσιμος Αναστασιάδης και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Κώστας Παπουτσίδης.
Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καραφουλίδης αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» στη διεκδίκηση του Δήμου Κατερίνης, μακριά από κόμματα και συμφέροντα. «Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε, να παλέψουμε, διότι οι κρατούντες θέλουν ο λαός να μην αντιδρά, να κλειστεί μέσα στο σπίτι του με τα προβλήματά του, για να είναι δεκτικός σε κάθε συναλλαγή», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.
Υπερχρεωμένος ο Δήμος
Ο κ. Καραφουλίδης εξαπέλυσε επίθεση, κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, για τα υπέρογκα χρέη που δημιούργησε «Τα χρέη του Δήμου είναι πάνω από 50 εκ. ευρώ και τα τιμολόγια συνεχίζουν να έρχονται. Στον Κορινό βρήκα μικροεπαγγελματία που για τιμολόγιο 35.000 ευρώ αναγκάστηκε να βγάλει διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου Κατερίνης». Σημείωσε δε πως αναγνωρίζουν ορισμένα έργα, όπως η ολοκλήρωση του Βιολογικού, το οποίο ξεκίνησε ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Κατήγγειλε το κ. Χιονίδη για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δήμο, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, καλώντας τον, έστω και την τελευταία στιγμή. να δώσει στον τύπο τα ονόματα των συγγενών του και όχι μόνον που μπήκαν στον Δήμο χωρίς ΑΣΕΠ, με συμβάσεις. «Μέχρι και πριν λίγες μέρες καλούσαν κόσμο να πάει να δουλέψει με δίμηνες συμβάσεις, με την υποχρέωση τα απογεύματα να βοηθούν στην προεκλογική εκστρατεία τους», τόνισε ο κ. Καραφουλίδης, προσθέτοντας: «Καλό είναι να τον καταλάβουν και η παράταξή του από «Πολίτες σε Δράση», καλό είναι να γίνει «Πολίτες σε Απόδραση».
Επιπλέον, ο κ. Καραφουλίδης επεσήμανε τη σπατάλη που γίνεται στο δήμο με την εκπόνηση μελετών, φέρνοντας ως παράδειγμα τη μελέτη του Πολιτιστικού Κέντρου: «Πρόσφατα κατήργησε τη μελέτη 400.000 ευρώ του Αμοιρίδη για το Πολιτιστικό Κέντρο και πλήρωσε καινούρια μελέτη 60.000 ευρώ. Μας λένε ότι κάποιοι κουμπάροι στελεχών και ανθρώπων του βρίσκονται γύρω του. Τέρμα η ασυλία, θα ασκήσουμε κριτική. Κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες που φτάσαμε να έχουμε σε αυτή την πόλη «Χιονίδης ή κανένας». Εμείς κάναμε την κίνηση αυτή για να δώσουμε μία άλλη προοπτική, για να σταματήσει η έπαρση και αλαζονεία, οι ηγεμονισμοί. Κατηγορούσαν τους προηγούμενους, όμως έχουν κάνει τον Δήμο προεκλογικό τους κέντρο. Με κυνικό τρόπο κάποιος σύμβουλός τους είπε «χρησιμοποιούμε τα γραφεία μας».
Πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο διοίκησης
Ο κ. Καραφουλίδης σημείωσε πως θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης του δήμου. «Μεγάλα λόγια, ανακολουθία, αναξιοπιστία. Έχω εδώ και το φυλλάδιο του κ. Χιονίδη. Μιλά για την περιφερειακή οδό, 60 εκ. ευρώ, που δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο, το έργο αυτό έχει σχέση με τη Νομαρχία και την Περιφέρεια. Έτσι λοιπόν το ένα τρίτο του υποτιθέμενου έργου του δεν υφίσταται».
Το κάλεσμα προς τους πολίτες
Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές ακροατήριο, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης είπε πως αισθάνεται βαθιά συγκίνηση για την παρουσία τους στην εκδήλωση. «Εμείς θα σας κουράσουμε και θα στείλουμε την αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο. Και ευελπιστούμε να είμαστε εμείς εκεί. Θα δώσουμε τον αγώνα αυτόν καθαρά, έντιμα, λεβέντικα. Έχουμε εξαρτήσεις μόνο από εσάς, μαζί θα πορευτούμε, μαζί θα χαράξουμε νέα πορεία».
Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται
Από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου, ο κ. Καραφουλίδηε έδωσε ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που του επιτίθενται προσωπικά: «Δίνω εξουσιοδότηση να ανοίξουν όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία, οι λογαριασμοί μου, ό,τι έχω εγώ και η οικογένειά μου και το βιβλιάριο ενσήμων του ΙΚΑ. Καλό είναι να σταματήσει το καλαμπούρι, αλλιώς καλό θα είναι οι συνυποψήφιοί μου να είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο. Σε όλη μου τη ζωή έκανα πολλά λάθη και έχω απολογηθεί για αυτά. Αυτή την προσπάθεια δεν τη θεωρώ λάθος και θα δώσω όλη μου τη ψυχή, θα δώσω την καρδιά μου για να πετύχουμε. Ξέρω ότι η εποχή είναι δύσκολη. Άκουσα πολλούς χαρακτηρισμούς, που δείχνουν ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους οι αντίπαλοί μας. Δύναμή μας είναι οι πολίτες, μόνο με αυτούς θα πάμε μπροστά. Είμαστε απέναντι στα άνομα συμφέροντα που εμφανίστηκαν στον ορίζοντα. Και θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι στον Κορινό ενώθηκαν όλοι απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα και έδωσαν μήνυμα νίκης».
Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο
«Θα ξεκινήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Κατερίνη. Πρέπει να γίνει ο δρόμος ως τον Άγιο Δημήτριο, να γίνει ο περιφερειακός, να γίνουν οι παράλληλοι δρόμοι προς το νέο νοσοκομείο. Εμείς θα είμαστε διεκδικητικοί απέναντι στο αθηνοκεντρικό κράτος. Ήμασταν ένας πρότυπος νομός και τον φτάσαμε πέμπτο από το τέλος πανελλαδικά. Δεν θα δεχτούμε να μετρώνται στην Πιερία τα χρήματα που δίνονται για εθνικά έργα. Η Πιερία είναι αδικημένη, γιατί ως τώρα δεν διεκδικούσε. Σε όποια θέση και αν μας κατατάξετε, εμείς θα λέμε παρών σε όλες τις αποφάσεις διεκδίκησης», σημείωσε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο μοντέλο διοίκησης που θα ακολουθήσει η «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών».
Στην συνέχεια ο κ. Καραφουλίδης παρουσίασε όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο συνδυασμό του, λέγοντας πως νιώθει περήφανος για τα όλα αυτά τα άτομα που βρίσκονται στο του πλευρό και διεκδικούν όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για την Κατερίνη. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης Χρήστο Καραφουλίδη προσφώνησε ο νεαρός συγγραφέας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.