1. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν, να είστε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας;
Κατά καιρούς είχα παροτρύνσεις για την κεντρική πολιτική σκηνή από άτομα φιλικά, συγγενικά και πολιτικά, δεν ενεπλάκην όμως, διότι έτσι όπως είναι δομημένη η εξουσία στη χώρα μας, με αυτή τη φιλοσοφία και νοοτροπία, νομίζω ότι δεν θα βοηθούσα και δεν θα άντεχα, μέσα σ’αυτό το πολιτικό σκηνικό του νεποτισμου, της οικογενειοκρατίας, της ίντριγκας, των σκανδάλων και του παραγκωνισμού των βουλευτών της περιφέρειας.
Η αιρετή περιφέρεια για μένα είναι μια πρόκληση , ο θεσμός αυτός θα δώσει νέα πνοή, νέα δυναμική και προοπτική ανάπτυξης, που τόσο πολύ ανάγκη έχει η χώρα, που γονάτισε κυριολεκτικά κύριε Τάτση και να το πω όσο πιο απλά και πιστευτά γίνεται, η αιρετή περιφέρεια είναι η μοναδική ελπίδα ανάκαμψης. Ο κόσμος είναι ανημέρωτος, στη συντριπτική του πλειοψηφία, δεν γνωρίζει τίποτε και φταίμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, πρώτα τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση που στη διαφαινόμενη ήτα της, θα τη βόλευε η δικαιολογία της αποχής. Πρέπει ο θεσμός να στηριχθεί απ΄ όλους, πρέπει στις εκλογές να προσέλθουν άπαντες, να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους. Σε ότι με αφορα, δύναμαι να βοηθήσω και το λέω με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, έχοντας εφόδια τις γνώσεις και την εμπειρία 30ετους επιστημονικής και επιχειρηματικής καριέρας. Θελω να συμβάλλω καθοριστικά στην πρόοδο και προκοπή του τόπου που με ανέδειξε και του οφείλω πολλά, διακατεχόμενος από την ταπεινή διάθεση της προσφοράς και μόνο.
2) Στο περιφερειακό συμβούλιο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Πιερίας θα είναι πέντε συνολικά. Πιστεύετε ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν για το νομό αυτά που απαιτούνται ώστε να οδηγηθεί σε πορεία ανάπτυξης;
Οι σύμβουλοι έχουν ορισθεί αναλογικά με τον πληθυσμό του κάθε νομού, άρα το πρόβλημα είναι γενικότερο και όχι μόνο της Πιερίας. Πιστεύω ότι θα κληθούν να βοηθήσουν και θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες θέσεις και οι σύμβουλοι του πλειοψηφείσαντος συνδυασμού, που δεν θα εκλεγούν.
Πολλές από τις αρμοδιότητες της νομαρχίας μεταφέρονται στους δήμους .Ο ρόλος της περιφέρειας θα είναι κυρίως επιτελικός. Το να διοικηθεί σωστά η περιφέρεια, και να κερδίσει ο νομός μας ,δεν είναι μόνο θέμα ποσοτικό, άλλα κυρίως ποιοτικό. Οι καθοριστικές αποφάσεις για την Πιερία, θα λαμβάνονται σένα περιφερειακό συμβούλιο 70 ατόμων, όπου τα συμφέροντα των νομών, θα είναι εν΄πολλοίς αντικρουόμενα εκεί ο σύμβουλος που καλούνται να εκλέξουν οι Πιεριεις, θα πρέπει να προσέρχεται καλά μελετημένος, να γνωρίζει σφαιρικά τα θέματα, να προβάλει μεστά επιχειρήματα με συγκροτημένη σκέψη, και δομημένο λόγο, επί πλέον δε να είναι επιτυχημένος με μια διακεκριμένη πορεία τουλάχιστον ορισμένων ετών, γνωστός, επικοινωνιακός, να χαίρει εκτίμησης από τους συμβούλους των άλλων νομών για να κατορθώνει την απαραίτητη διεισδυτικότητα και εν τέλει να έχει το χάρισμα να τελειώνει δουλειές να είναι αποτελεσματικός. Η σωστή επιλογή του συμβούλου γίνεται όταν, η λογική υπερβεί του συναισθήματος και εκλεγούν οι άριστοι αντί των αρεστών. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στον κόσμο, η υστερόβουλη εμπλοκή πολιτικών γραφείων, υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων, η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο τέτοια παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία, είναι καταδικαστέα και οι πολίτες θα προτιμήσουν τους αυτόφωτους και όχι τα ετερόφωτα ελεγχόμενα πιόνια.
Οπωσδήποτε η πρώτη θητεία θα είναι η δυσκολότερη, όπως όλες οι μεταβατικές καταστάσεις, πιστεύω ότι με εξουσιοδοτικά διατάγματα στη διάρκεια, θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.
3. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μπορεί να διασφαλίσει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νομών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας;
Ναι και είμαι κάθετος σ΄αυτό διότι τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά, είναι ακριβοδίκαιος και συνετός. Η Θεσσαλονίκη σαν ιδιαίτερη πατρίδα του, θα τον πιέσει περισσότερο, έχοντας φυσικά και την πλειοψηφία των συμβούλων, ο Παναγιώτης όμως θεωρεί πατρίδα του όλη τη Μακεδονία, πέραν όμως των συναισθηματισμών, γνωρίζει ότι η ισόρροπη ανάπτυξη είναι μονόδρομος και μόνο μέσω αυτής θα ευημερήσει και η Θεσσαλονίκη, άλλωστε πιστεύω, ότι θα διεκδικήσει και άλλη θητεία στην περιφέρεια, οπότε θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός να μην προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των αδικημένων νομών, η οποία θα εκφρασθεί στην κάλπη.
4. Πως θα χαρακτηρίζατε την υποψηφιότητα της κυρίας Μαυρίδου
Γνωρίζετε Κύριε Τατση, ότι μαζί με τη Σοφία ήμουν εκ των διεκδικητών της θέσεως του αντιπεριφερειάρχη, ήταν και άλλοι, αλλά δεν έμειναν να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα όπως υποσχεθήκαμε .
Πιστεύω στις ικανότητες της Σοφίας, προσπαθεί παρά πολύ, έχει δύναμη και αυτοπεποίθηση και θα βοηθήσει τον τόπο, είμαι δίπλα της και τη στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις
5.Πως βλέπετε την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη και του Γρηγόρη Παπαχρήστου; Θεωρείτε ότι είναι δύσκολοι αντίπαλοι;
Ο Μπόλαρης είναι ένας αξιόλογος πολιτικός, υπολείπεται πάρα πολύ του Ψωμιαδη, σε εμπειρία, σε αναγνωρησιμότητα και στο επικοινωνιακό χάρισμα, που ο δικός μας παίρνει άριστα με τόνο.
Ύστερα ο Παναγιώτης έχει μια υποδομή 6μηνου, επισκέφτηκε και μπορώ να πω γύρισε, από 30 φορές τους νομούς, είναι αεικίνητος, ακούραστος, μαχητικός, δίπλα στον πολίτη ανά πάσα στιγμή, έχει ανοικτά μάτια και αυτιά και προσέξτε δεν λαϊκίζει, είναι λαϊκός τύπος και πολύ προσιτός σε όλους, στοιχεία σπάνια στους σημερινούς πολιτικούς.
Τον Γρηγόρη τον Παπαχρηστο τον εκτιμώ πολύ, ξέρει να αγωνίζεται. Σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης, θα είναι οπωσδήποτε στην περιφέρεια και θέλω να μείνει δίπλα μας, γιατί τον χρειαζόμαστε. Ο φίλτατος Γρηγόρης, να μην στενοχωρηθεί πολύ την βραδιά των εκλογών, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι, η αξία του ηττημένου δίνει την δόξα στον νικητή
6. Ποιο θέμα της Πιερίας θεωρείτε ότι είναι το σοβαρότερο; Ποιο θα βάλετε σε προτεραιότητα σε περίπτωση που θα εκλεγείτε;
Το σοβαρότερο πρόβλημααδιαμφισβήτητα είναι ο οικονομικός μαρασμός που επετάθη, λόγω της οικονομικής κρίσεως. Σ’ αυτό αν προσθέσουμε και τις περικοπές των επιδοτήσεων στους αγρότες, λόγω της κοινής αγροτικής πολιτικής, τότε δεν μπορεί παρά να είναι πρώτη προτεραιότητα για μας, η αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος της Πιερίας. Τα βασικά μας πλεονεκτήματα είναι, η εύφορη γη, το ήπιο κλίμα, οι περικαλλείς ακτές μας και τα πανέμορφα βουνά μας. Συμπερασματικά πρέπει να εστιάσουμε στις αγροτικές καλλιέργειες και τον τουρισμό. Χρειάζεται αναδιάρθρωση καλλιεργειών και αυτό έπρεπε να γίνει χθες, το 2013 είναι πολύ κοντά . Στον τομεα αυτό έγιναν αρκετά από την Νομαρχία, ο εχθρός όμως του καλού, είναι το καλύτερο. Θα είμαστε δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Εγώ επειδή προέρχομαι από γεωργοκτηνοτροφική οικογένεια και ανδρώθηκα στα κοπάδια και στα χωράφια, γνωρίζω καλά μα πολύ καλά τι σημαίνει κόπος, μόχθος, αγωνία και δουλειά στην ύπαιθρο χωρίς στέγη . Γι’ αυτό και δεν αφίσταμαι ποτέ των προβλημάτων, των αγροτών και κτηνοτρόφων και λόγω αυτής συναισθηματικής σχέσης που με συνδέει, θα είμαι πάντα μαζί τους. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Πιερίας και είμαστε προνομιούχοι, γιατί μπορούμε έχουμε τουρισμό κάθε μορφής και επί 12μηνο με 70 χιλ. προσβάσιμων ακτών ,με τον Όλυμπο μας το μνημείο ιστορικής λατρείας, φύσης και πολιτισμού. Το Δίον την ιερή πόλη των Μακεδόνων , τα Λειβηθρα, την Πυδνα, το Μακρυγιαλος και τη Μεθώνη με συνεχή αρχαιολογικά ευρήματα, τις βυζαντινές εκκλησιές, το κάστρο Πλαταμώνα, τα Πιέρια το βουνό των μουσών με το πανέμορφο χιονοδρομικό του Ελατοχωριου το οποίο θα δεχθεί την φροντίδα μας, για αναβάθμιση και προσβασιμότητα,με την βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών όλων των δρόμων που οδηγούν σ’αυτό. Δεν συνεχίζω για να μην αδικήσω κάποια περιοχή.
7. Κονδύλια θα υπάρχουν ώστε να προωθήσετε την πολιτική σας;
Όπως εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση, αυτονόητο είναι ότι και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κονδύλια θα είναι περιορισμένα. Δεν είμαστε θιασώτες της επισφαλούς ειλικρινείας για να πούμε,κονδύλια υπάρχουν κατά το λεφτά υπάρχουν.
Η διεκδίκηση όμως για περισσότερα κονδύλια, από Αθήνα και Βρυξέλλες θα είναι μεθοδική και θα έχει αποτέλεσμα. διότι θα έχουμε προγράμματα και ώριμες μελέτες με στόχο να τα προωθήσουμε, σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αν σ ’αυτό προστεθεί η ορθολογική και διαφανής διαχείριση των χρημάτων, να είστε βέβαιοι ότι και σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, θα παραχθεί αναπτυξιακό έργο, που θα μας ανεβάσει στα μάτια του κόσμου.
8.Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει καταγγείλει την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια και τη μεταφορά τους στην Εγνατία Οδό Α.Ε. Μήπως η κυβέρνηση βάζει τρικλοποδιά στις Περιφέρειες;
Ο Ψωμιαδης έχει δίκαιο. Εν μια νυκτι αφαιρεθήκαν αρμοδιότητες από την περιφέρεια μας για διόδια και παραπλεύρους δρόμους χωρίς διακομματική τουλάχιστον προσυνεννόηση. Τελικά ο Ραγκουσης δίνει ο Ρεππας αφαιρεί τα συμπεράσματα δικά σας. Πρέπει σαν περιφέρεια να είμαστε πάντα σε εγρήγορση γιατί το κράτος είναι και συνεχίζει να είναι συγκεντρωτικό μακριά από τα προβλήματα της επαρχίας περιορίζοντας εκτός από τις αρμοδιότητες και τους οικονομικούς πόρους. Τους θεσμούς τους ανυψώνουν και τους αναδεικνύουν τα πρόσωπα που τους υπηρετού.Υπόσχομαι στους Πιεριεις ότι θα διεκδικήσω γι’ αυτούς όλα εκείνα που είναι αυτονόητα και τους τα στέρησε το κράτος και η πολιτεία.
9.Η Νέα Δημοκρατία έχει πει ότι όσοι θα ψηφίσουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ θα είναι σαν να στηρίζουν νέα μέτρα για την οικονομία. Μήπως όμως ο κόσμος ψηφίσει με αυτοδιοικηκα κριτήρια και όχι με πολιτικά;
Είναι γεγονός ότι στο τέλος της προεκλογικής περιόδου στις περιφέρειες ο αγώνας θα λάβει κομματικό χαρακτήρα παρόλο ότι τα προβλήματα που μας ταλανίζουν δεν έχουν χρώμα. Θα εστιάσουμε από τη μεριά μας ένα αγώνα ενάντια στο επαχθές μνημόνιο που ανάλγητα και χωρίς αιδώ κόβει από τη μια τις συντάξεις από τις γιαγιάδες και τους παππούδες και από την άλλη δίνει δώρο τριών χιλιάδων ευρώ στους βουλευτές γιατί λέει εργάστηκαν τη θερινή περίοδο, γιατί οι άλλοι Έλληνες τι κάνουν το καλοκαίρι. Τη νέα γενια των 800 ευρώ με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα την κατάντησε γενιά των 500, γενιά απολυμένων συμβασιούχων, γενιά επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ αλλά όχι διοριζομένων, γενιά που την ξενομισε στο εξωτερικό και είναι έγκλημα αυτό μας φεύγουν τα καλύτερα μυαλά. Πριονίζει δε χωρίς καμία προειδοποίηση τους μισθούς και τις συντάξεις. Ακολουθείτε μια πολιτική χωρίς προοπτική ανάπτυξης και χωρίς ελπίδα με μια τηλεόραση κρατική και ιδιωτική στην υπηρεσία της εξουσίας. Τρέμω και μόνο στην σκέψη στο τι θα επακολουθήσει την επομένη των εκλογών αν ο χάρτης της χώρας τη βραδιά των αποτελεσμάτων αποκτήσει στο μεγαλύτερο μέρος χρώμα πράσινο. Τότε θα μπει σε εφαρμογή το μνημόνιο νούμερο 2 και ο νοών νοήτω. Είναι μια ευκαιρία την7η Νοεμβριου να δοθεί ένα μάθημα στους διοικούντες με το όπλο της ψήφου που είναι πανίσχυρο.
10.Φοβάστε το ενδεχόμενο να υπάρχει αυξημένη αποχή, κυρίως λόγω της γενικής δυσαρέσκειας των πολιτών για κόμματα;
Εάν οι εκλογές διενεργούνταν μόνο για την περιφέρεια με τον τόσο μικρό αριθμό των υποψηφίων και την πλημμελή ενημέρωση του κόσμου, η αποχή θα ήταν τεράστια(όσους υποψηφίους έχει όλη η περιφέρεια της Κεντρ. Μακεδονίας τόσους έχει και ο δήμος της βόρειας Πιερίας). Επειδή όμως συγχρόνως γίνονται και οι δημοτικές εκλογές με την πληθώρα των υποψηφίων, η αποχή θα περιοριστεί διότι ο κόσμος θα προσέλθει και λόγω φιλικών-συγγενικών δεσμών με τους υποψηφίους. Εμένα επαναλαμβάνω αυτό που με ανησυχεί είναι πως δεν γνωρίζει τίποτα ο κόσμος για την περιφέρεια. Δεν ενημερώθηκε καλά ο κόσμος για το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών. Πρέπει ξαναλέω να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν το θεσμό γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης για να υπερβούμε τη δυσβάστακτη κρίση.
11.Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρεται συχνά στο θέμα των Σκοπίων και στη στάση που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα. Μήπως το ζήτημα αυτό πρέπει να το διαχειριστεί το υπουργείου Εξωτερικών. Ποια είναι η δική σας θέση για το θέμα;
Η θέση του Ψωμιαδη είναι ξεκάθαρη καμία αναφορά του ονόματος Μακεδονία δεν πρέπει να περιέχεται στο όνομα του μορφώματος του Τίτο γιατί πρόκειται για ένα επίπλαστο κράτος με απώτερο στόχο την έξοδο των Σλάβων στο Αιγαίο. Αυτή είναι η αλήθεια. Φυσικά το ζήτημα του ονόματος εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου εξωτερικών και γνωρίζουν πολύ καλά οι αρμόδιοι την παραπάνω μοναδική αλήθεια . Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη και νομίζω ότι τοποθετήθηκα ήδη και επειδή έχω την τιμή να κατάγομαι από τα ορεινά της Δυτ. Μακεδονίας, το πανέμορφο Μπλατσι όπου και το θέατρο των επιχειρήσεων με τους Βουλγάρους κομιτατζήδες του Τσακαλαρωφ και τα άλλα καλά παιδιά ,γνωρίζω τα πράγματα από πρώτο χέρι και συγκεκριμένα από αφηγήσεις των παππούδων μου ποτέ δεν αυτοαποκαλούνταν τότε Μακεδόνες. Επιτρέψατε μου αλλά η θέση μου στο θέμα αυτό είναι κάθετη όχι Μακεδονία.
Ωστόσο ενίσταμαι μόνο για το θέμα του ονόματος, γνώμονας μου είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας με όλα τα όμορφα κράτη, ιδίως με τα Σκόπια όπου διαβιούν χιλιάδες Σλαβοφωνων και Βλαχοφωνων Ελληνων.
12.Η Περιφέρεια θα μπορεί να κάνει πράγματα στον τομέα της παιδείας;
Οι αρμοδιότητες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις μετακινήσεις μαθητών κλπ μεταφέρονται με τον Καλλικράτη στους δήμους, εσφαλμένα κατ’ εμέ γιατί οι υπηρεσίες της νομαρχίας είχαν τεράστια εμπειρία στο θέμα αυτό. Ο κεντρικός σχεδιασμός της παιδείας σε επίπεδο περιφέρειας-νομών και η κατανομή των σχολικών μονάδων κάθε βαθμίδας παραμένει στην περιφέρεια ,οπότε η πιθανότητα απόκτησης πανεπιστημίου στην Πιερία αυξάνεται και αυτό διότι η Πιερία είναι η πλέον αδικημένη, είναι από τους τρεις νομούς της Ελλάδος που δεν έχουν πανεπιστημιακές σχολές παρόλο που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες να φιλοξενήσει όχι μονό Τ.Ε.Ι και πανεπιστήμιο αλλά ακόμη και μεταπτυχιακούς φοιτητές). Στο νομό μας και ειδικότερα στην πόλη της Κατερίνης η κατανομή των σχολικών μονάδων είναι ετεροβαρής σε συνεργασία με τους δήμους θα φροντίσουμε για την ισοκατανομή και την αποσυμφόρηση ορισμένων γυμνασίων και λυκείων.
Στοχεύουμε στην ενεργότερη συμμετοχή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στη λειτουργία των σχολείων όχι φυσικά εμπλοκή αυτών στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει άμιλλα μεταξύ των σχολικών μονάδων που θα οδηγήσει στην ανύψωση του επιπέδου . Εν κατακλείδι πέρα και έξω από αρμοδιότητες ,επειδή κινούμαι χρόνια στον χώρο της παιδείας, για κάθε σχετικό θέμα θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία του θεσμού, ευρισκόμενος πάντα στην διάθεση των μαθητών και των φοιτητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιφερείας μας.
13.Πόσο θα μπορεί το περιφερειακό συμβούλιο να συνδράμει στην προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης των επιχειρηματιών του τόπου μας;
Μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα από το παραμικρό
δηλαδή από την προώθηση μιας απλής αιτήσεως, προωθώντας την ταχύτατα χωρίς την καταβολή γρηγοροσημου ,καταπολεμώντας έτσι την μάστιγα της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, μέχρι το μεγαλύτερο που είναι μια μεγάλη βιώσιμη επένδυση. Θα αγωνιστούμε διεκδικώντας να μπουν το σύνολο των επαγγελματιών-επιχειρηματιών στον αναπτυξιακό νόμο. Πάντως αν ρωτήσετε τους επιχειρηματίες στους οποίους ανήκω και εγώ κατά κανόνα δεν ζητούν χρήματα, ζητούν ένα κράτος συμπαραστάτη, ένα κράτος αρωγό, όχι ένα κράτος εχθρικό ανάλγητο που αφήνει στην περιρέουσα ατμόσφαιρα να πλανάται η εντύπωση ότι, επιχειρηματίας = εκμεταλλευτής = φοροφυγάς κ.λ.π. Ορισμένα απλά πράγματα ,που σε τελική ανάλυση δεν στοιχίζουν. 1ο .Θα μπορούσαμε στην οικονομική δυσπραγία που ενέσκηψε, η επιδότηση της ανεργίας, να γίνει επιδότηση εργασίας. Απλά αντί να απολυθεί ο εργαζόμενος και να επιδοτείται με 400 ευρώ από το ταμείο ανεργίας, να πληρώνει το κράτος την ασφάλεια του και να παραμείνει ο εργαζόμενος στην επιχείρηση, διότι είναι δύσκολο να διώξεις από δίπλα σου ανθρώπους που πέρασες μαζί τους 5, 10 η ακόμα και πάνω από 20 χρόνια. Επιδότηση λοιπόν εργασιας και όχι επιδοτηση ανεργιας. 2ο .Να ιδρυθεί κρατική τράπεζα αναπτυξιακή, γιατί οι περισσότερες τράπεζες δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία στα προβλήματα μας, πολλές δε εξ’ αυτών με το που μας προέκυψε η οικονομική κρίση, αθέτησαν τα συμπεφωνημένα αυξάνοντας υπέρμετρα τα επιτόκια κατά μη σύννομο τρόπο. Θα είμαστε δίπλα στον επαγγελματία, επιχειρηματία και αγρότη για οποιαδήποτε βοήθεια μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, LIΝΤΕR ,ΟΠΑΑΧ. Ειδικά προγράμματα άρδευσης για τους αγρότες και ότι άλλο ήθελε προκύψει από κοινοτικά και εθνικά προγράμματα.
14. Ακουσαμε τις θεσεις σας και τις αποψεις σας,μιληστε μας όμως λιγο και για εσας,ετσι ώστε να σας γνωρισουν κι εκεινοι που δεν σας ξερουν.
Γεννήθηκα πριν 56 χρόνια.
Σπούδασα Χημικός στο πανεπιστήμιο της Θεσ/νίκης
Το 1977κατετάγην στο στρατό, όπου υπηρέτησα ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Μετά το στρατό, δίδαξα για 8 μήνες σε φροντιστήρια Κατερίνης και Θε/σνίκης και αμέσως μετά, άνοιξα δικό μου στην Κατερίνη, έφτασα να έχω 4 φροντιστήρια σε Κατερίνη, Αιγίνιο, Έδεσσα και στο κέντρο της Θεσ/νίκης, με 1200 περίπου μαθητές και πάνω από 100 καθηγητές , σε όλα τα παραπάνω, είχα τη γενική διεύθυνση, διδάσκοντας συγχρόνως. Ασχολήθηκα με τη συγγραφή βιβλίων χημείας, τα οποία κυκλοφορήσαν με επιτυχία, σε όλη την Ελλάδα. Δημιούργησα προ 25ετιας ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, που εκτός των φροντιστηρίων περιλάμβανε, κατασκευή οικοδομών τόσο στην Κατερίνη όσο και στη Θεσ/νίκη και Ανώνυμη Εταιρία με αντικείμενο τα βιβλιοπωλεία ,τις εισαγωγές πολυτελών αυτοκινήτων, δημιουργώντας καταστήματα στην Κατερίνη, στη Θεσ/νίκη και Στουτγαρδη ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Πρόσφατα πήρα και την αντιπροσωπεία της Μercedes νομού ΠΙΕΡΙΑΣ
Είμαι παντρεμένος με τη φιλόλογο Δημοπούλου Βάνα και έχω τρία παιδιά, την Μαρία την μαθηματικό, την Ελένη την επί πτυχίω φιλόλογο και τον Χρήστο, αριστούχο φοιτητή του Μαθηματικού Θε/σνικης.
Διετέλεσα μέλος της Ο.Κ.Ε Παιδείας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αρκετά χρόνια. Αρθρογραφώ για θέματα παιδείας στον τοπικό τύπο. Ασχολούμαι με τη λαογραφία, είμαι συνιδρυτής και μέγας χορηγός, του συλλόγου Βλάχων φοιτητών βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και χορηγός, σε ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Αυτός είμαι ο υποφαινόμενος, ένας ενεργός πολίτης και όχι πολιτικός ,ζητώ την ψήφο σας, με την ταπεινή διάθεση της προσφοράς και μόνο.
Παύλος Μπασδάρας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πιεριας