Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ) ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010

Εργαζόμενοι - Εργαζόμενες
Μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες και έμποροι.
  


Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης και τρόικας ψηφίζει την Τρίτη, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο που επιφέρει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Μειώνει δραστικά τις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, σφαγιάζοντας μισθούς και μεροκάματα.
Αυξάνει την λεηλασία των εργατικών λαϊκών εισοδημάτων με την νέα αύξηση του Φ.Π.Α.
Ξανά απαλλάσσει από φόρους κεφάλαιο και το επιδοτεί με τζάμπα χρήμα για νέες επενδύσεις!!!
Στην ουσία, και με το «νόμο» στο εξής οι εργοδότες θα απασχολούν τους εργαζόμενους όσο και όποτε θέλουν, θα τους αμείβουν όσο θέλουν, θα απολύουν όσους και όποτε θέλουν.
Η εφαρμογή του Νομοσχεδίου καταστρέφει τις ζωές μας, θάβει τα παιδιά μας, γενικεύει την φτώχεια και την εξαθλίωση στην τάξη μας.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα μία σειρά αντιλαϊκά μέτρα.
 Το δημόσιο χρέος βέβαια  και τα ελλείμματα  δεν πρόκειται  να μειωθούν. Θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο αφού   τα δάνεια  και η λαϊκή φορολογία,  γίνονται τζάμπα χρήμα για τους  τραπεζίτες και τους βιομήχανους, πότε για να «σώσουν» το τραπεζικό σύστημα και πότε για να «σώσουν» τις θέσεις εργασίας,  να  «τονώσουν» την αγορά και να «ενισχύσουν» την ανάπτυξη. Αυτοί δημιουργούν τα ελλείμματα.
 Στόχος της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν είναι να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της μεγαλοαστικής τάξης, που εδώ και χρόνια προβάλλονται, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες καπιταλιστικές χώρες, να ξεπεράσει την σημερινή καπιταλιστική κρίση χωρίς θυσίες και να σιγουρέψει την αειφόρο κερδοφορία της για το μέλλον.
Μέσα σε ένα χρόνο έχουν νομοθετήσει ανατροπές σε δικαιώματα, που η τάξη μας έχει κατακτήσει με πολύχρονους αγώνες και θυσίες. Δεν υπάρχει πτυχή της ζωής μας που δεν έχουν τσαλαπατήσει.  Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Σήμερα κάθε εργαζόμενος,  φτωχός αγρότης και μικροεπαγγελματίας πρέπει να απαντήσει στο δίλλημα που βάζει επιτακτικά η ζωή:
Η θα σκύψει το κεφάλι και θα αποδεχτεί   τη φτώχια την ανεργία  και την  εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν καπιταλιστές και κυβέρνηση   ή   θα συμμετέχει    στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες  μαζί με το ΠΑΜΕ, ώστε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική  και να ανοίξουμε το δρόμο για  ριζικές αλλαγές σε όφελος εργατικής  τάξης  και του λαού γενικότερα.
Το ΠΑΜΕ καλεί  όλους τους εργαζόμενους και   τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την Τρόικα, τον ΣΕΒ και τους κρυφούς και φανερούς συμμάχους τους. 
Δεν κρύβουμε τις δυσκολίες του αγώνα .
Ξέρουμε ότι ο  ταξικός πόλεμος  είναι σκληρός.
Ξέρουμε ότι χρειάζονται  θυσίες. 
Άλλος δρόμος όμως ΔΕΝ  υπάρχει.
Μόνο ο παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να τους σταματήσει.
Να εμπιστευτούμε τον αγώνα, την ταξική μας δύναμη και προοπτική,
Οι μόνες θυσίες που δεν πάνε χαμένες είναι οι θυσίες του αγώνα και ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν γίνεται.
 Έλα μαζί μας. Έλα με το ΠΑΜΕ.
 Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη.
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη  την ώρα 10.30
Να οικοδομήσουμε την ταξική  μας ενότητα,  και τη συμμαχία μας   με τους αυτοαπασχολούμενος τους μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες και αγρότες, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
 Να οργανώσουμε την ταξική  μας αντεπίθεση.
Να στείλουμε δυνατό μήνυμα  σε Ντόπιους και ξένους Δυνάστες ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν.



Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ  και ΑΔΕΔΥ που φανερά και μυστικά προδίδουν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί όχι μόνο δεν οργανώνουν, αλλά υπονομεύουν και την ταξική ενότητα και την πάλη μας.
Η αθλιότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης εκτελεί τα δικαιώματά μας.
Αυτοί είναι οι   νεκροθάφτες  τους...


 Καλούμε τους εργαζόμενους να πάψουν να πιστεύουν  στα ψέματα και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, και των συμμάχων της.
 Το νέο αντεργατικό έγκλημα ,που τσακίζει   μισθούς, και    εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει καμία σχέση με το έλλειμμα και με το χρέος.
Μην ανέχεστε την κοροϊδία.
Μη παρασύρεσαι από τις λαθροχειρίες των   καναλιών  που έχουν στην ιδιοκτησία τους    εφοπλιστές -μεγαλοεπιχειρηματίες και «εθνικοί εργολάβοι», αλλά και της κρατικής ΤV, ,
που βάζουν στο ίδιο τσουβάλι το μισθό του πρωτοδιόριστου δημόσιου υπάλληλου με τους μισθούς της εργατικής αριστοκρατίας, τους διευθυντάδες,  τους προέδρους και τους «μάνατζερ»  των δημόσιων επιχειρήσεων προκειμένου να αποδείξουν ότι μισθοί στην Ελλάδα είναι υψηλοί.
Η αλήθεια είναι ότι είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.
 Θυμήθηκαν πάλι τα «ρετιρέ»  με στόχο τη  διαίρεση των εργαζομένων.
Θέλουν να  μας  καταδικάσουν  όλους οριστικά στη φτώχεια   (εμάς και τα παιδιά μας)   για να βγάζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύριζαν και χτες.
Είναι ψέμα ότι η δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτων μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, γίνεται για να σταματήσουν οι απολύσεις, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
Η αλήθεια είναι ότι ταυτόχρονα με τους μισθούς πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, θα γίνουν και απολύσεις και η ανεργία θα μεγαλώνει.
Την ανεργία γεννά και μεγαλώνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η ισχυροποίηση των μονοπωλίων. 




Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Μπορούμε  να τους σταματήσουμε.
Με την ανάπτυξη ενός γερού – μαζικού- ταξικού , λαϊκού κινήματος.  
Μέρα με τη μέρα το κίνημα δυναμώνει.
Έλα κι εσύ εκεί που είναι η θέση σου.
Έλα μαζί μας στο δρόμο του αγώνα.
Να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σημερινών  μας αναγκών,  και να ανοίξουμε το δρόμο για την αυριανή κοινωνία που στην εξουσία θα είναι ο λαός και η οικονομία θα λειτουργεί για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Για την κοινωνία που δεν θα υπάρχει το καπιταλιστικό κέρδος και  εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Όλοι και όλες στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη 2010  και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης ώρα 10.30 π.μ.

Η γραμματεία του
 ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ