Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τη διαρκή λιτότητα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
                                           (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)

                             ΟΧΙ άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας
                             ΟΧΙ στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τη διαρκή λιτότητα

                                  24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
    ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ –ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 10:30 π.μ.


Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Βρισκόμαστε στο στόχαστρο Κυβέρνησης και ΤΡΟΪΚΑΣ. Το νέο μισθολόγιο θα μειώσει τους μισθούς μας και θα τους συνδέσει με την «αξιολόγηση». Αυξάνουν τις ώρες εργασίας στις 40 από 37,5. Μειώνουν το προσωπικό (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις). Ετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Μας θέλουν φθηνούς εργαζόμενους.
Μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν με κριτήριο τα έσοδα και κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς – «πελάτες». Και οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώνουν όλο και περισσότερο για τις ανάγκες τους σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας αφού το κράτος θα καλύπτει μόνο ένα ελάχιστο πακέτο παροχών.  Κλείνουν ήδη 59 περιφερειακές υπηρεσίες του ΙΚΑ και θα ακολουθήσει η συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων, όπως ήδη ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.
Βέβαια, η επίθεση δεν περιορίζεται στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυξάνουν τα εισιτήρια, το πετρέλαιο, τη ΔΕΗ, τα διόδια, το ΦΠΑ. Ετοιμάζουν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσία και γης – ύψους 50 δις ευρώ – στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με κάθε τρόπο τα επιχειρηματικά κέρδη. Γι’ αυτό, την ίδια στιγμή που τσακίζει τα δικαιώματα, η κυβέρνηση επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ με τον ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό νόμο. Δίνει νέο πακέτο 30 δις ευρώ στις τράπεζες. Οι καταθέσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών σε ελβετικές τράπζες φτάνουν τα 600 δις ευρώ.
Αυτά επιβάλει το νέο «ΣΎΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» που αποφάσισαν ομόφωνα οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφωνούν μόνο στο ποιανής χώρας οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα χάσουν τα λιγότερα κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης.
Σύμμαχοι της κυβέρνησης είναι οι πλειοψηφίες σε ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ κλπ. Στηρίζουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια. Αποδέχονται τη συγχώνευση νοσοκομείων. Είναι αντίθετοι με την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των επικουρικών.
Φρένο στα σχέδια τους μπορεί να βάλει μόνο ο αγώνας των εργαζομένων, η ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, μακροχρόνιος και δύσκολος. Δεν αρκεί να στρέφεται μόνο ενάντια στο ένα ή στο άλλο αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Πρέπει να στρέφεται συνολικά ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ενάντια στην εξουσία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.
Η απεργία στις 23 Φλεβάρη, μπορεί και πρέπει να γίνει μαζική δήλωση απόρριψης των αντιλαϊκών μέτρων. Βήμα άρνησης σε αυτά που ζούμε, στα ακόμα χειρότερα που έρχονται. Πράξη απειθαρχίας στα νέα ισόβια δεσμά που θέλουν να μας καταδικάσουν. Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί δε μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
● Καμιά μείωση αποδοχών – ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 1400 κατώτερο μισθό.
● Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
● Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο κλάδο υγείας και κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
● Να μην καταργηθούν  νοσοκομειακές  κλίνες  στα δημόσια νοσοκομεία και καμία μονάδα του ΙΚΑ.
● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.
● Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.