Αυτά έχει η Ελλάδα, αυτά βέβαια ισχύουν και στην Πιερία. "Τρώνε τα παιδιά τους". Μεταφορική η έννοια αλλά πραγματική όταν βλέπεις, νιώθεις, το πόσο εύκολα πρόχειρα λειτουργούμε σε όλα τα επίπεδα.
Καθρε΄πτης αυτής της προχειρότητας, καθρέπτης της αναξιοπιστίας είναι και το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τι γίνεται τελευταία, σκάνδαλα επί σκανδάλων, στημένα επί στημένων, παράγκες πάνω στις παράγκες. Γιατί;
Μα δεν επιβιώνουν οι αξίες, δεν επιζητείται η άνοδος του επιπέδου του ποδοσφαίρου με θεμιτά μέσα, αλλά με αθέμιτα (πχ Διαιτησίες κλπ κλπ). Συνεπώς, όλοι αδιαφορούν για τις υποδομές, για το πραγματικό ποδόσφαιρο, για τους ποδοσφαιριστές; που πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτό το δύσμοιρο παιγνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο.
Παραδείγματα πολλά. Και εδώ στην ίδια την Πιερία, πόσα παιδιά της είναι μακρυά από το Πιερικό ποδόσφαιρο και κάνουν ήδη καριέρα στην Ελλάδα,  αλλά ιδιαίτερα στο εξωτερικό, σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου, σε πρωταθλήματα που δεν επιβιώνει ο ιντριγκαδόρος, ο γλείφτης, αλλά εκείνος που μπορεί να σταθεί στις τέσσερις γραμμές που περιλαμβάνει ένας αγωνιστικός χώρος και μόνον.
 Τελευταίο παράδειγμα, ο Γιάννης   Μυστακίδης, στην Χοφενχάιμ και μέσω αυτής στην Εθνική Γερμανίας.
Ναι Ελληνόπουλο θα παίξει στην Εθνική Γερμανίας, γιατί εκεί αυτοί που κρίνουν του ποδοσφαιριστές έχουν "άλλα μάτια" και θεωρούν τους αθλητές τους περιουσία της ομάδος τους, τους αγκαλιάζουν, τους φροντίζουν, τους παρέχουν τα πάντα, γι αυτό και είναι "έτη φωτός" μπροστά από εμάς.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
.