Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ BLOG "ΛΕΥΤΕΡΙΑ"

Γραφείο Τύπου
Δήμου Δίου-Ολύμπου

Λιτόχωρο 16/3/2011

Αναφορικά με τα ερωτήματα που έθεσε ο δημότης Αθανάσιος Παπαμιχαήλ από τους Πόρους (16/3/2011)
Φίλε Θανάση Παπαμιχαήλ, εμείς δεν καταλάβαμε το σκεπτικό σου για το πού θα μπορούσε να διαφωνεί ο δήμαρχος (που δεν διαφωνεί) με τους δημότες του για το θέμα των συγχωνεύσεων.
Αν διαβάσεις προσεκτικά την απάντηση του δημάρχου Γ. Παπαθανασίου στην ανακοίνωση του Κώστα Δημόπουλου, η απάντηση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου δεν αφορά στις κινητοποιήσεις κατοίκων για ενδεχόμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, που τελικά δεν έγιναν.
Η απάντηση του κ. Παπαθανασίου στην ανακοίνωση του Κ. Δημόπουλου, είναι απάντηση που δόθηκε, επειδή προτρέχοντας ο κ. Δημόπουλος, λίγες ώρες προτού ανακοινώσει το υπουργείο παιδείας τις θετικές για τον δήμο Δίου-Ολύμπου αποφάσεις του, ο κ. Δημόπουλος θεωρούσε σίγουρες τις συγχωνεύσεις και κατηγορούσε τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου ότι δήθεν δεν στέκεται αρωγός στους αγώνες των πολιτών του δήμου Δίου-Ολύμπου που αγωνίζονται εναντίον συγχωνεύσεων σχολείων και επίσης ότι δήθεν «κρύβεται πίσω από συνεντεύξεις τύπου που σκοπό έχουν μόνο τον αποπροσανατολισμό».
Οι εξελίξεις, τελικά, δικαίωσαν τον κ. Παπαθανασίου και όχι τον κ. Δημόπουλο. Κι ενώ όλη η άλλη Πιερία είναι ανάστατη λόγω συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, στον δήμο Δίου-Ολύμπου δεν έγινε καμία συγχώνευση κανενός σχολείου.
Υ.Γ. Για οποιεσδήποτε απορίες σου σχετικά με το θέμα αυτό ή με οποιοδήποτε άλλο θέμα, θα χαρούμε να έρθεις, αν θέλεις, να τα πούμε κι από κοντά. Το γραφείο τύπου του δήμου Δίου-Ολύμπου είναι στο δημαρχείο, στο Λιτόχωρο.