Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές στο Παγκόσμιο Μουσείο Ενδυμασιών του Πεκίνου

  Η ΕΣΕΤ αρωγός στην πολιτιστική συνεργασία με το Δήμο του Πεκίνου


http://3.bp.blogspot.com/-82VcCv9RQ4c/TYnOVx3YcJI/AAAAAAAAN7E/osYmMp86zOw/s1600/02%25284%2529PON.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-Ud4Tstw38Vk/TYnN9j6rwnI/AAAAAAAAN68/_IPmZuacduY/s1600/03%25285%2529OS.jpg
   
  Για μια ακόμη χρονιά η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου ήταν αρωγός της ελληνικής παρουσίας στον εορτασμό της Κινεζικής Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στην Κίνα, στις εκδηλώσεις που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος  του Πεκίνου.
Στην φετινή εκδήλωση μαζί με την αντιπροσωπεία της ΕΣΕΤ, συμμετείχαν δύο χορευτικά τμήματα. Το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και χορευτικό τμήμα από τον Δήμο Κύμης Ευβοίας.

Ο Δήμος του Πεκίνου ξεκίνησε μια προσπάθεια να ιδρύσει Παγκόσμιο Μουσείο Εθνικών Ενδυμασιών, στο μεγάλο πάρκο Chooyang Park και ζήτησε από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στις πρωτοχρονιάτικες γιορτές να διαθέσουν από μία εθνική φορεσιά προκειμένου να εμπλουτιστεί το Μουσείο.

Η Ελληνική αποστολή ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου του Πεκίνου πρόσφερε τέσσερις παραδοσιακές φορεσιές. Μια γυναικεία φορεσιά από την περιοχή της Κύμης, μια γυναικεία φορεσιά από την περιοχή της Μακεδονίας και δύο φορεσιές – αντρική και γυναικεία – από το Πόντο.
Η λιτή τελετή για την παράδοση των Ελληνικών ενδυμασιών οργανώθηκε στο Ελληνικό Περίπτερο το οποίο δεσπόζει στον χώρο των εκδηλώσεων στο Chooyang Park.
Ο κ. Lee, εκπρόσωπος του Δήμου Πεκίνου και υπεύθυνος των εκδηλώσεων και του υπό ίδρυση Μουσείου, ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική αντιπροσωπεία για την πολύ μεγάλη προσφορά που πραγματικά πλουτίζει και κοσμεί το Μουσείο.
Μάλιστα η Ελληνική αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε να προσφέρει κι άλλες παραδοσιακές ενδυμασίες από άλλα μέρη της Ελλάδας στις επόμενες χρονιές που θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.
Οι διοργανωτές του Δήμου για να τιμήσουν την Ελληνική Αντιπροσωπεία για την απλόχερη προσφορά των τεσσάρων ενδυμασιών,  στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων και στην κεντρική εξέδρα όπου συγκεντρώθηκαν όλες οι ξένες αποστολές – χορευτικά τμήματα και αντιπροσωπείες από πολλές χώρες- τοποθετήθηκαν οι Ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες. 
Το χώρο του Ελληνικού Περιπτέρου στη διάρκεια των εκδηλώσεων επισκέφθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στην Κίνα κ. Γεωργακέλος και η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ε. Αβραμίδου.