Mετά από μακρά παραμονή στην Βουργουνδία όπου ο Γιάννης Τσέλεπος σπούδασε οινολογία και απέκτησε τις ανάλογες εμπειρίες αφομοιώνοντας τη φιλοσοφία του Βουργουνδέζικου κρασιού, επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Μαντινεία το 1980. Για την επόμενη δεκαετία εργάζεται ως σύμβουλος οινολόγος της περιοχής και γίνεται πρωτεργάτης της αναγέννησης του Μοσχοφίλερου και της Μαντινείας. Μαζί με τη γυναίκα του Αμαλία επέλεξαν για την εγκατάσταση του αμπελώνα τους χωμάτινους λόφους στους πρόποδες του Πάρνωνα της Αρκαδίας. Το εξαιρετικό μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τα φτωχά αργιλοπετρώδη εδάφη επιλέχτηκαν για να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας.Πιστός στη φιλοσοφία του ότι το μέλλον του Ελληνικού κρασιού είναι η ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών φυτεύει πρωτίστως στα 450 ιδιόκτητα στρέμματα του κτήματος τις δυο κατεξοχήν ελληνικές χαρισματικές ποικιλίες Μοσχοφίλερο και αγιοργίτικο, τις οποίες χρησιμοποιεί σαν πρεσβευτή στην εξαγωγική πορεία του κτήματος.
Σήμερα το Κτήμα Τσέλεπου, ολοκληρωμένο και καθετοποιημένο σε ένα σύγχρονο οινοποιείο έχει μέση παραγωγή 350.000 φιάλες όπου το 30% της παραγωγής αυτής εξάγεται.
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ
ΤΗΛ.23510-38588, 6974405387
- ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ LEMON GRASS.
- ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΛΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ, ΑΦΡΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΔΑΝΤΕΛΕΣ PECORINO.
- ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
- ΚΑΛΚΑΝΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ LIME ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ.
- CHARDONNAY ΜΑΡΜΑΡΙΑΣ
- ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ ΠΙΕΡΙΩΝ.
- ΝΕΜΕΑ ΔΡΥΟΠΗ RESERVE
- RIBEYE MASTERCUT ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ. Η
- ΦΙΛΕΤΟ ΣΦΥΡΙΔΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ RISSOLE.
- ΑΥΛΟΤΟΠΙ CABERNET
- ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΝΕΡΑΝΤΖΙ.
- ΑΜΑΛΙΑ BRUT ΟΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ