Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

 
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ




Με το δεξί ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για την κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που στην πρώτη φετινή συμμετοχή της «εκτός συνόρων» με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας κατάφερε να κατακτήσει 3 μετάλλια στους διεθνείς αγώνες του Έσσεν της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου.
Οι αγώνες που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια στον στίβο του Έσσεν συγκέντρωσαν πολλές συμμετοχές τόσο από όλη την Ευρώπη αλλά και από άλλες χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, Η Νότια Αφρική και οι ΗΠΑ.
Πιο αναλυτικά η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε το Σάββατο στο αγώνισμα «σκιφ νέων γυναικών» όπου αφού προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με τον καλύτερο χρόνο κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας πίσω από τις αθλήτριες της Ολλανδίας και της Τσεχίας, ενώ στο αγώνισμα «διπλό σκιφ γυναικών» όπου συμμετείχε με την αθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου τερμάτισαν στην έκτη θέση του τελικού.
Τη δεύτερη μέρα των αγώνων η Νικολαΐδου συμμετείχε στο «διπλό σκιφ νέων γυναικών» με πλήρωμα την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Επίσης αγωνίστηκε στο «σκιφ νέων γυναικών» όπου και κατέκτησε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο επιτυγχάνοντας και στις δύο κούρσες πολύ γρήγορους χρόνους.
Η Κατερίνα Νικολαΐδου που ανήκει πια στο βασικό κορμό της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας με αυτή την πρώτη για εφέτος πολύ καλή της εμφάνιση σε διεθνές επίπεδο επιβεβαιώνει την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση και θέτει τους επόμενους μεγάλους στόχους που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες.