Δεν μου αρέσει να εκφράζομαι απαξιωτικά για τους συνανθρώπους μου, αλλά αυτή τη φορά δεν μπορώ να μη απαντήσω στον Στέφανο Μυτιληναίο, κείμενο του οποίου αναρτήθηκε στο Blog Λευτεριά, σε παρόμοιο ύφος με αυτό που χρησιμοποιεί. Όχι ότι με ενόχλησαν οι απόψεις και θέσεις που εμφανίζει  - άσχετα αν διαφωνώ με αυτές - αυτό είναι, άλλωστε, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη. Εκείνο που με εξόργισε είναι το υφάκι του , από το οποίο ξεχύνεται  μια διογκωμένη εγωπάθεια, που αναγορεύει τον φορέα της μέγιστο αναλυτή – γνώστη της πραγματικότητας και τους αποδέκτες της τιποτένια υποκείμενα, ανίκανα να έχουν κρίση και σωστή άποψη. Οπότε έρχεται ο “πεφωτισμένος”, για να δείξει το δρόμο της σωτηρίας στους διαφορετικά απ’ αυτόν φρονούντες ηλίθιους.
Και, όχι, δεν αρκείται στο να εκθέτει τις απόψεις του, όπως θα έκανε ο κάθε νηφάλιος και δημοκρατικά συμπεριφερόμενος άνθρωπος, αλλά νιώθει έντονα την ανάγκη (γιατί άραγε;) να υποβαθμίζει εκ των προτέρων  αυτούς, τους οποίους προσκαλεί σε διάλογο, μην παραλείποντας, ταυτόχρονα, να τους απειλεί (κατά το πρότυπο των θρησκευτικώς απειλούντων), ως ιδιότυπος Μεσσίας,  με την γήινη κόλαση στην οποία θα καταλήξουν, αν δεν ακολουθήσουν τις σωτήριες εντολές του.  Και ποιες εντολές δηλαδή; Ένα τσούρμο γενικολογίες, ανάξιες να αντιμετωπίσουν σοβαρή αντιπαράθεση.
Παρακάτω παραθέτω μερικά αποσπάσματα του κειμένου του, με τονισμένες και υπογεγραμμένες από εμένα τις λέξεις και φράσεις που με εξόργισαν. Κάποιες τις σχολιάζω με πλάγια γράμματα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 Οι κύριοι της «Σπίθας» προτείνουν, όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές, να ρίξουμε λευκό, για να «καταπέσει» το σύστημα. Βλακείες!
Ένα πράγμα μόνο μπορούμε να κάνουμε. Από τώρα να δημιουργηθεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας – ψηφοδέλτιο με μπροστάρηδες τα πρόσωπα – προσωπικότητες του αντιμνημονιακού μετώπου…
Σχόλιο: Μήπως στις προσωπικότητες εντάσσει και τον εαυτό του;
Εάν γίνουν εκλογές και στα έδρανα της Βουλής καθίσουν ξανά οι ίδιοι τότε όλων σας ο αγώνας πήγε χαμένος. Το καταλαβαίνετε.
Σχόλιο: Καταλαβαίνετε; Ο δικός σας (μόνο) αγώνας θα πάει χαμένος.
Γνωρίζω ότι διάφοροι γραφικοί, κυρίως προερχόμενοι από γκρούπες της εξωκοινοβουλευτικής «Αριστεράς» -ή από κάποιες συνιστώσες περί του ΣΥΡΙΖΑ- δεν συμφωνούν με αυτήν την πρόταση. Και ποιος τους υπολογίζει; Αυτοί είναι ελάχιστοι στην κοινωνία και «πολιτεύονται» στο περιθώριό της.
Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το περιθώριο και ούτε φυσικά θα το αφήσουμε να έχει κυρίαρχη άποψη σε αυτό που απασχολεί το σύνολο του λαού.
Σχόλιο: Ενώ εσύ πολιτεύεσαι στο κέντρο της κοινωνίας και συνδιαλέγεσαι μόνο με τις πλειοψηφίες, από τις οποίες, προφανώς, είσαι αποδεκτός.
Οφείλουμε λοιπόν, στην πατρίδα και στο λαό, να κινηθούμε προς τη δημιουργία αντιμνημονιακού ψηφοδελτίου με τη σύνθεση που προανέφερα. Εκεί θα δούμε και εάν όλοι αυτοί, που μας μιλάνε για τον άλλο δρόμο -απέναντι στο μονόδρομο του Παπανδρέου- εννοούν αυτά που λένε τόσο καιρό. Διότι εάν δεν δεχθούν να πολιτευτούν για να εφαρμόσουν τα όσα διακηρύττουν, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι απατεώνες, γελοίοι και επικίνδυνοι.
Σχόλιο: Κόψε κάτι, μη είσαι τόσο ανοιχτοχέρης στις φιλοφρονήσεις!
Το ψηφοδέλτιο αυτό θα αναλάβει τις παρακάτω απλές δεσμεύσεις. Να αποκαταστήσει την Εθνική Ανεξαρτησία, να αρνηθεί το χρέος, να συνεννοηθεί με την ομογένεια για να έρθουν τα απαραίτητα κεφάλαια για ανάπτυξη, να ανασυγκροτήσει το στράτευμα των πολιτών, να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών, να μεταρρυθμίσει το εκπαιδευτικό σύστημα στα μέτρα, στις αρχές και τις αξίες της Ελληνικής Παιδείας και να ψηφίσει νέο Σύνταγμα που θα οδηγήσει τη χώρα σε αμεσοδημοκρατική ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, προσαρμόζοντας στην ελληνική πραγματικότητα το ελβετικό πολίτευμα -που μόνο ξένο δεν είναι αφού το δημιούργησε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Σχόλιο: Πολύ συγκεκριμένες θέσεις, που θα μας κάνουν, μάλιστα, Ελβετία!
Από ένα τέτοιο πατριωτικό και δημοκρατικό πολιτικό σχηματισμό κανείς δεν θα μπορεί να αποκλειστεί εκτός από δύο είδη: τους φασίστες και τους εθνομηδενιστές – εθνοφοβικούςδήθεν «διεθνιστές»).
Σχόλιο: Οι προηγούμενοι «γελοίοι, απατεώνες και επικίνδυνοι» θα είναι μέσα; Εσύ σε ποια κατηγορία κατατάσσεις τον εαυτό σου;
Αυτή είναι η πρότασή μου και την καταθέτω δημόσια, διότι έχω κουραστεί από τις αδιέξοδες – «αγανακτισμένες» συζητήσεις της πλατείας Συντάγματος, που μόνο αποστροφή και αηδία μου προκαλούν.
Σχόλιο: Πριν ξεράσεις, ευγενικέ αριστοκράτη, προειδοποίησέ μας, για να απομακρυνθούμε.
Ή θα αναλάβουμε όλοι, ΤΩΡΑ, τις τύχες της πατρίδας μας για να βγούμε από την κρίση, ή να πάτε όλοι στο διάολο και αφήστε τον Γιωργάκη να τα ξεπουλήσει όλα με την ησυχία του. Διότι μόνο φασαρία κάνετε, αλλά από ουσία τίποτα!
Σχόλιο: Αξιοπρόσεκτος ο τρόπος προβολής της προσωπικής μεγαλοπρέπειας (ή θα αναλάβουμε) και χαρακτηριστικός ο τρόπος σιχτιρίσματος μόνο των άλλων, των «ανούσιων σαματατζήδων»!

Αργύρης Ολοκτσίδης