Ο δικηγόρος Νίκος Παπανικολάου και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε σήμερα το απόγευμα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, η οποία έχει όπως πιο κάτω:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το βράδυ θα απευθύνετε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και ότι αύριο στις εννιά το πρωί θα απαντήσετε σε ερωτήσεις πολιτών στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 96,1 και 105,8 . Για το λόγο αυτό σας καταθέτω τις απόψεις μου σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.
Πράγματι, οι πολίτες ανησυχούν βαθιά για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, και που καταστούν αναγκαία την πολιτική και κοινωνική συνεννόηση, όχι όμως σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αλλά με νέα λαϊκή εντολή.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Έχει αρχίσει ο νέος ιστορικός κύκλος της ελληνικής δημοκρατίας που απαιτεί νέο πολίτευμα, νέο Σύνταγμα και μεταφορά της πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη. Σας επισυνάπτω και πάλι τις προτάσεις που σας κατέθεσα την 21-01-2011 στη Θεσσαλονίκη.
Με τιμή
Νίκος Ηλ. Παπανικολάου,
Δικηγόρος,
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατερίνη 15-06-2011
Συνημμένα:
«Προτάσεις για νέο Σύνταγμα, ανάπτυξη και αλλαγές στη Διοίκηση (αφορά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2011 και την ομιλία του στην Αποθήκη Δ’ του Λιμένα Θεσσαλονίκης προς τους Επιχειρηματίες της Κεντρικής Μακεδονίας)»
Α. 1. Συντακτική Βουλή για νέο Σύνταγμα, 2. Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, 3. 150 βουλευτές και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, 4. Δύο τετραετίες για Πρωθυπουργία, Βουλή, Περιφέρεια και Δήμο (μη δυνατότητα νέας υποψηφιότητας σε διαφορετικό θεσμό), 5. Μη δυνατότητα προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, 6. Υποχρέωση ανακοίνωσης του προεκλογικού προγράμματος των κομμάτων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, κοινωνικών παροχών, νομοθετικών ρυθμίσεων, κ.α., ως προϋπόθεση συμμετοχής ενός κόμματος στις εκλογές, 7. Κατάργηση της μονιμότητας στους νεοδιοριζόμενους δημοσίους υπαλλήλους, 8. Απαγόρευση δανεισμού σε Δημόσιο και σε όλα τα ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, κλπ
Β. 1. Προκήρυξη Εκλογών εντός του 2011 (γιατί δεν νομιμοποιείται πλέον πολιτικά η Κυβέρνηση για τη λήψη οποιονδήποτε αναγκαίων μέτρων), 2. Προσφυγή κατά του Μνημονίου, 3. Προσφυγή για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, 4. Μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ (Δήμους, Περιφέρεια), εκτός από αυτές των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, 5. Θεσμοθέτηση πλαφόν έως 2.000 ευρώ για όλες τις συντάξεις, 6. Μεταφορά όλων των υπηρεσιών εκτός Αττικής, 7. Κωδικοποίηση όλης της Νομοθεσίας και κατάργηση όλων των Επιτροπών, 8. Μεταφορά της πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη.
Γ. Γενική αμνηστία σε θέματα: 1. Φορολογικά μέχρι 200.000 ευρώ, 2. Ποινικά (όλα τα πλημμελήματα), 3. Κατάργηση του «Τειρεσία», 4. Θεσμοθέτηση μακράς μεταβατικής περιόδου για τη νομιμοποίηση και τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων, 5. Παραχώρηση αγρών και οικοπέδων σε αγρότες, εργάτες και υπαλλήλους, 6. Παραχώρηση όλης της κρατικής περιουσίας στους αντίστοιχους δήμους, 7. Λύση στα θέματα της γραφειοκρατίας, 8. Καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης και της κρατικής διαφθοράς.