Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΘΟΥΡΙΔΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ



  Δηλώσεις έκανε σήμερα ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παραλίας του δήμου Κατερίνης Γιώργος Κουθουρίδης με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέρχονταν από επιστολές πολιτών προς το μπλογκ "ΛΕΥΤΕΡΙΑ" για προβλήματα που αφορούσαν  την Παραλία. Ο Γιώργος Κουθουρίδης μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής :

"Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν θέματα της Παραλίας, θα ήθελα να σας παρουσιάσω την πραγματική εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη δημοτική μας ενότητα. Καταρχάς υπάρχει άψογη συνεργασία με όλους τους αντιδημάρχους, ο καθένας στον τομέα, στον οποίο τον έχει ορίσει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Είναι τιμή μας που σε μια τέτοια δύσκολη για τη χώρα συγκυρία έχουμε δήμαρχο το Σάββα το Χιονίδη. Αυτά τα δημοσιεύματα που γράφτηκαν από επαγγελματίες συναδέλφους ή κατοίκους ή επισκέπτες, εγώ πιστεύω ότι όλα έχουν κάποιο δόλο, κάποια πολιτική σκοπιμότητα. Τα πράγματα δεν είναι έτσι, όπως τα παρουσιάζουν. Ας έρθουν να περπατήσουμε σπιθαμή - σπιθαμή όλο το χωριό μαζί, διότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι αντιδήμαρχοι τη μέρα τους την ξεκινάνε πρωί - πρωί από τις 7 η ώρα πρώτα από την δημοτική ενότητα Παραλίας. Είτε είναι η κ. Μπατάλα που είναι για το πράσινο, είτε ο κ. Σατραζέμης που είναι στα διοικητικά, είτε ο κ. Ίτσιος στη δημοτική αστυνομία, είτε ο κ. Βαϊνάς, είτε ο κ. Μπουρονίκος, είτε ο κ. Γιουμίδης. Είναι όλοι παρόντες στην Παραλία και βοηθάνε με αυτά τα μέσα που διαθέτουν.
  Ένα πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα της καθαριότητας της ακτής και εκεί ενδεχομένως αυτοί που έγραψαν τα κείμενα να έχουν κάποιο δίκιο. Αλλά σας ενημερώνω ότι χθες έγινε η δημοπρασία για την ανάθεση των εργασιών για την καθαριότητα της ακτής. Μέχρι την Παρασκευή θα λυθεί και αυτό το θέμα. Η δημοτική αστυνομία έχει κάνει τρεις επιχειρήσεις και κυνηγάει το παρεμπόριο, αλλά και σε άλλους τομείς επίσης όπου χρειασθεί ανταποκρίνεται. Έχουμε βάλει μια τάξη στα τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο και μπροστά στις ξαπλώστρες. Το πράσινο με προσωπική της ευθύνη το έχει αναλάβει η κ. Μπατάλα και επεμβαίνει ικανοποιητικά όπου χρειασθεί. 
Και μην ξεχνάτε ότι και εμείς δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στην περιοχή και πονάμε περισσότερο την περιοχή από ότι πονάει τους κυρίους αυτούς, είτε είναι επισκέπτες, είτε είναι συνάδελφοι επαγγελματίες, είτε οτιδήποτε άλλο. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι καλοδεχούμενη, για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, αλλά η κακοπροαίρετη δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί. Απλώς λόγω καθυστέρησης έγκρισης του προϋπολογισμού δεν υπήρχε η δυνατότητα πιο μπροστά να μπει μηχάνημα να καθαρίσει την ακτή. Όλα τα προβλήματα θα λυθούν σιγά - σιγά, διότι και ο δήμαρχος δίνει το βάρος της προσοχής του δήμου στην Παραλία που είναι και ο οικονομικός τουριστικός πνεύμονας που θα ενισχύσει και την Κατερίνη".