Αυτή η φτωχή χώρα που λέγεται Ελλάδα, είχε την ατυχία για αρκετούς αιώνες να περνάει διαρκώς από κακουχίες. Πέρασε 400 χρόνια σκλαβιάς, δυο παγκοσμίους πολέμους, έναν εμφύλιο, χούντα και πολλά άλλα. Δυστυχώς μέσα απ' όλα αυτά δεν κατάφερε ποτέ να σταθεί στα πόδια της με αποτέλεσμα η φτώχεια και πείνα να θερίζει τους 'Ελληνες πολίτες.
Μέσα από τους αντίστοιχους Αγανακτισμένους εκείνης της εποχής, αυτούς του Πολυτεχνείου, γεννηθήκαν κάποια νέα κόμματα και μέσα απ' αυτά (ή πάνω απ' αυτά!!) εμφανίστηκαν οι μοντέρνοι σωτήρες, αυτοί της λεγόμενης μεταπολίτευσης. Θέσπισαν την Ελληνική Δημοκρατία και ο κόσμος εναπόθεσε όλες του τις ελπίδες σ' αυτούς, πιστεύοντας πως για πρώτη φορά η χώρα θα πάει μπροστά.
Οι κύριοι λοιπόν αυτοί, αντί όντως να εκμοντερνίσουν τη χώρα και να την βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης (πράγμα εύκολο για εκείνη την εποχή), έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Άρχισαν να εκμεταλλεύονται τη φτώχια και την πείνα του λαού, προσφέροντας θέσεις εργασίας στο δημόσιο με αντάλλαγμα ψήφους. Επιπλέον, κάποιοι συνταγματολόγοι εκείνης της εποχής (που σήμερα βγαίνουν και φωνάζουν), φρόντισαν να διασφαλίσουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το αιώνιο πλεονέκτημα της μονιμοποίησης! Έτσι ξεκίνησε και επίσημα η διαφθορά του λαού, από την οποία δεν γλίτωσε ούτε ο ιδιωτικός τομέας, αφού για κάθε δημόσιο έργο οι μίζες κάτω απ' το τραπέζι έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος. Τα ΜΜΕ, δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω από το παιχνίδι, αφού ως τέταρτη εξουσία με άμεσες δοσοληψίες με τις κυβερνήσεις, φρόντισαν σιγά σιγά να καθηλώσουν τον τηλεθεατή στον καινούργιο αναπαυτικό του καναπέ και να τον οδηγήσουν όπου απαιτούσαν τα εκάστοτε συμφέροντα.
Έτσι λοιπόν, οι διεφθαρμένοι, κατάφεραν να διαφθείρουν σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού λαού, όπου για σαράντα σχεδόν χρόνια, ζούσε με την ψευδαίσθηση της Ανάπτυξης, της υψηλού επιπέδου Παιδείας, της Ευρώπης των Mεγάλων, των Ολυμπιακών Αγώνων, του Euro 2004, του Dancing with the Stars και του Real Housewives of Athens.
Δεν φταίει το DNA ή η κουλτούρα του Έλληνα για ότι έγινε. Ο μέσος Έλληνας ήταν φτωχός, πεινούσε και θα πούλαγε ακόμα και την ψυχή του για μια θέση εργασίας και για να διασφαλίσει στα παιδιά του τα απαραίτητα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ισπανό, τον Πορτογάλο, τον Ιρλανδό, τον Ιταλό κ.ο.κ.
Το πρόβλημα ξεκινάει από αλλού. Φτάσαμε στο σημείο όπου σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου πλούτου, μεταφέρθηκε με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες στο 2-3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό έγινε με τη βοήθεια όλων σχεδόν των κυβερνήσεων του πλανήτη, οι οποίες καταχρέωσαν τους λαούς προς όφελος των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Από ένα σημείο και μετά, η διαδικασία διαφθοράς ενός ολόκληρου κράτους αποτελούσε μέρος του επενδυτικού σχεδίου για κάποιους τραπεζίτες ή επιχειρηματίες παγκοσμίου εμβέλειας.
Ας μη γελιόμαστε. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως αυτό θα συνεχίζει να συμβαίνει αν εμείς οι πολίτες δεν είμαστε σαφείς και πολύ προσεκτικοί στις επόμενες κινήσεις μας. Τα πολιτικά κινήματα που θα δημιουργηθούν και το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια στον τόπο μας (και σε όλο τον κόσμο), θα πρέπει να είναι διαμορφωμένο με πολύ προσοχή, απόλυτη διαφάνεια και από ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπούν αυτόν τον τόπο. Τα μέλη των οργανωμένων κινημάτων που θα γεννηθούν τώρα θα πρέπει να έχουν επι μονίμου βάσεως τις ηγετικές τους ομάδες στο στόχαστρο για να μην καπελωθούν ξανά και έχουμε επανάληψη της ίδιας ιστορίας για τα επόμενα 40 χρόνια. Αυτά που συμβαίνουν στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας, αυτή τη χρονική περίοδο, ίσως αποτελούν την ευκαιρία της ζωής μας για να αλλάξουμε την πορεία μας. Ίσως αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε απολογισμό των πεπραγμένων και να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον μας.
Ακούμε για συνελεύσεις, επιτροπές, διεθνείς επιτροπές, κάποιοι μάλιστα έχουμε παρακολουθήσει / συμμετάσχει σε συνελεύσεις και επιτροπές, κάποιοι ήδη καπηλεύονται την κίνηση, αλλά επί της ουσίας το τοπίο δείχνει ακόμα θολό.
Χθες αναρτήσαμε ένα ερώτημα σχετικά με τα αιτήματα που έχουμε ως Αγανακτισμένοι. Πολλά αιτήματα που κατεγράφησαν μέχρι τώρα, διέπονται αποκλειστικά από συναισθήματα θυμού και εκδίκησης, ενώ άλλα είναι μη εφαρμόσιμα ή ακόμα και επικίνδυνα. Για παράδειγμα, αν δεν εμπιστευόμαστε τους υφιστάμενους πολιτικούς, πως θα τους εμπιστευτούμε στον χειρισμό μιας πιθανής πτώχευσης; Δηλαδή, αν αύριο εμφανιζόταν κάποιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός και καλούσε μια αντιπροσωπεία Αγανακτισμένων για διαπραγμάτευση, τι θα ζητούσαμε για να προβληθεί το δίκιο μας και να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Ποιό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα και ποια τα αιτήματα στα οποία πρέπει τελικά να καταλήξουμε;
Να προσέχετε τα καπελώματα και τους επιτήδειους. Ζουν ανάμεσά μας!
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ:
Αιτήματα που μπορούν να εφαρμοστούν από την παρούσα Κυβέρνηση
1. Όχι άλλα μέτρα σε βάρος των πολιτών
2. Οικονομικός έλεγχος όλων των βουλευτών και των επιχειρηματιών που ανέλαβαν μεγάλα έργα από το 74 και μετά, φυλάκιση υπεύθυνων και δήμευση περιουσιών. Εφαρμογή θεσμού Δημοψηφίσματος όταν θίγονται Εθνικά θέματα (πώλησης, αξιοποιήσεις, διεθνείς συμβάσεις, ορυκτός πλούτος, δανειακές συμβάσεις, κλπ)
3. Ακύρωση της Δανειακής Σύμβασης / Έξοδος από το Μνημόνιο
4. Πτώχευση / Παύση πληρωμής χρέους / Έξοδος από το ευρώ / Επιστροφή στη δραχμή
5. Επιτροπή Λογιστικού Έλεγχου / Χαρακτηρισμός του χρέους ως "απεχθές"
6. Σύσταση ομάδας ανεξάρτητων οικονομολόγων για διαχείριση οικονομικής κρίσης
7. Φορολόγηση 60% επί των κερδών σε τράπεζες και επιχειρήσεις (θα μπορούσε να γίνει μονό για τα κέρδη που μοιράζονται στους μετόχους η μπαίνουν στην τσέπη. Όχι γι' αυτά που πάνε σε επανεπένδυση. Διαφορετικά δεν υπάρχει ανάπτυξη)
8. Διαφανής εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου (ότι και όσο έχουμε)
9. Παραίτηση Κυβέρνησης / Εκλογές
10. Παραίτηση Κυβέρνησης / Σύσταση Υπηρεσιακής Κυβέρνησης
11. Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Αιτήματα που απαιτούν εκλογές και νέα Βουλή με δικαίωμα Αναθεώρησης του Συντάγματος
1. Άμεση Δημοκρατία - Αμεσοδημοκρατία
2. Άρση Βουλευτικής Ασυλίας
3. Μείωση αριθμού Βουλευτών
4. Ανώτατη θητεία Βουλευτών στα 8 χρόνια
Επιπλέον αιτήματα που προστέθηκαν από εμάς.
1. Αναλυτικό πλάνο από ικανό επιτελείο οικονομολόγων για έξοδο από την κρίση / δημιουργία πλεονάσματος από ανάπτυξη και όχι από φορολόγηση
2. Ελεγχόμενες & απόλυτα διαφανείς αποκρατικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών με διαφύλαξη δικαιωμάτων υφισταμένων δημοσίων υπαλλήλων / υπαγωγή της ΔΕΗ και των Εταιρειών Ύδρευσης κάτω από ειδικό καθεστώς Μη Κερδοσκοπικών Επιχειρήσεων και δυνατότητα Εθνικοποίησης σε περίπτωση εθνικής απειλής / ανάγκης
3. Μετρά ώστε να γίνει η χώρα Επιχειρηματικός Παράδεισος (σήμερα είναι στην 109η θέση σε Επιχειρηματική Ευκολία μαζί με όλες τις τεταρτοκοσμικές χώρες) / να δοθεί κίνητρο για νέες επιχειρήσεις = νέες θέσεις εργασίας / μείωση ανεργίας / σταδιακή απορρόφηση δημοσίων υπαλλήλων από τον ιδιωτικό τομέα / εγχώρια παραγωγή / εισροή κεφαλαίου
4. Άμεση δημιουργία ισότοπου, προσβάσιμου σε κάθε Έλληνα πολίτη με αναλυτική καταγραφή του προϋπολογισμού, συνεχή ενημέρωση και απεικόνιση όλων των εσόδων/εξόδων σε σύγκριση με τα προϋπολογισμένα. (Η τεχνολογία υφίσταται και μπορεί να κάνει ανάλυση μέχρι και στο τελευταίο ευρώ, αρκεί να έχει εισαχθεί από την άλλη πλευρά η πρωτογενής πληροφορία).
5. Σύσταση Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων που θα απαρτίζεται από εκλεγμένους αλλά και από έγκριτους ακαδημαϊκούς με αποδεδειγμένη αγάπη για την Ελλάδα.
6. Απαγόρευση Επιδότησης των κομμάτων από τον προϋπολογισμό του Κράτους και Έλεγχος των ταμείων τους από το 74 και μετά.
ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ & ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ