Eπίδομα πολύτεκνου και με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου δικαιούται να εισπράττει πατέρας, ο οποίος έχει τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους. Απαραίτητη προύπόθεση είνια ο ίδιος να έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διατροφή τους και η μητέρα των παιδιών να μην εισπράττει τέτοιο επίδομα.
Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι συνταγματική και με αυτό το σκεπτικό υποχρέωσε τον ΟΓΑ (Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων ) να καταβάλλει το ΄πολυτεκνικό επίδομα στον πατέρα τεσσάρων παιδιών.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο πατέρας είχε αποκτήσει δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, που είχε νόμιμα λυθεί από το 1985 και άλλα δύο παιδιά από το δεύτερο γάμο του, ο οποίος εξακολουθεί να είνια ισχυρός. Ωστόσο, ο ΟΓΑ επικαλούμενος ιδιωτικό συμφωνητικό με την πρώην σύζυγό του αρνήθηκε τη χορήγηση του επίδικου επιδόματος στον πατέρα.
Η απόρριψη του σχετικού αιτήματος, σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες δεν είναι νόμιμη. Και αυτό γιατί μετά τη λύση του πρώτου γάμου, όπως προκύτπει με βάση παλαιότερη δικαστική απόφαση ο εν λόγω πατέρας είχε αναλάβει όλα τα μηναιία έξοδα διατροφής, ένδυσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών που είχε αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του, γεγονός που και η ίδια επιβεβαιώνει.
Συγκεκριμένα οι δικαστές του Α.Π επισημαίνουν στο σκεπτικό της απόφασής τους ότι ο νόμος που προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος και στον πατέρα, ακόμα και αν αυτός έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους, δεν αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας.
«Η μητέρα δικαιούται το επίμαχο επίδομα με μόνη την προϋπόθεση ότι είναι πολύτεκνη χωρίς να απαιτείται η συνδρομή στο πρόσωπό της μιας επιπλέον προϋποθέσεως, δηλαδή της αποκλειστικής διατροφής των τέκνων της, εν αντιθέσει με τον πατέρα, για τον οποίο δεν αρκεί η ιδιότητα του πολυτέκνου αλλά απαιτείται επιπλέον να έχει αυτός την αποκλειστική ευθύνη της διατροφής των τέκνων του», σημειώνουν οι αρεοπαγίτες στην απόφασή τους με την οποία δικαίωσαν τον πολύτεκνο πατέρα που προσέφυγε ενώπιόν τους .