Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ

ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
Την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, του Γυμνασίου της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ, κατέκτησαν οι Κωνσταντίνος Καρδαμάκης, Ιωάννης Σκλήκας και  Ιωάννης Σταμούλης, με επικεφαλής τον καθηγητή του Γυμνασίου και υπεύθυνο του ομίλου Ρομποτικής κ. Δ. Ι. Σωτηρόπουλο.

Στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων «Γείτονα», οι τρεις μαθητές ξεχώρισαν ανάμεσα σε 18 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Οι επιδόσεις τους γέμισαν περηφάνια τους καθηγητές και την διεύθυνση του Σχολείου, αναδεικνύοντας έτσι το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη.

Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στο Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Νοέμβριο 2011.

Στη χώρα μας, οι νέες τεχνολογίες κατέχουν ελάχιστο χρόνο στο πρόγραμμα σπουδών όλων των βαθμίδων, η δε εκπαιδευτική ρομποτική καθόλου.

Με επίπονες προσπάθειες κάποια σχολεία, μεταξύ αυτών και η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ, έχουν αρχίσει κάποιες προσπάθειες, ώστε η εκπαιδευτική ρομποτική να αποτελέσει μέρος της πληροφορικής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα www.wrohellas.gr