Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΚΗΝΩΝ

Πορεία των Αγανακτισμένων στο Δημαρχείο

Πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο Αθηναίων θα πραγματοποιήσουν αύριο το απόγευμα οι Αγανακτισμένοι, όπως αποφάσισαν στη συνέλευσή τους το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, μετά την απομάκρυνση των σκηνών από συνεργεία του δήμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκαθάρισης της Πλατείας Συντάγματος η αστυνομία προχώρησε και σε οκτώ συλλήψειςΚατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκαθάρισης της Πλατείας Συντάγματος η αστυνομία προχώρησε και σε οκτώ συλλήψεις
Η κινητοποίηση της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με νέα συνέλευση στην πλατεία Κοτζιά.
Αντιδράσεις για την εκκένωση
Την επιχείρηση εκκαθάρισης της Πλατείας Συντάγματος από τις σκηνές καταδίκασε η επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή κρεσέντο αυταρχισμού και υποκρισίας.
"Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αυταρχισμού, με τον Καμίνη και τη δημοτική αστυνομία στο πλευρό των ειδικών δυνάμεων καταστολής και παρουσία εισαγγελέα για να φανεί η επιδρομή νομότυπη, στις 4 τη νύχτα, ώρα που λύνουν συνήθως μαφίες και συμμορίες τις διαφορές τους, η κυβέρνηση μαριονέτα της τρόικας και των αγορών και η δημοτική αρχή μαριονέτα της κυβέρνησης επιτέθηκαν βίαια κατά του Συντάγματος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.
"Στην Αθήνα της φτώχειας και της παρακμής, στην Αθήνα των σκουπιδιών, των χιλιάδων αποκλεισμένων ψυχών, των αστέγων, του τράφικινγκ και του παράνομου τζόγου στους δρόμους, στην Αθήνα των λουκέτων και των χιλιάδων στρατοπεδευμένων ράμπο των ΜΑΤ, που δεν διστάζουν να επιτίθενται ακόμη και σε τουρίστες, ο δήμαρχος και η κυβέρνηση έκριναν τους ειρηνικούς διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος ως την πιο ενοχλητική παρουσία στην πόλη.
Δικαιολογημένη η προσφορά τους στο σύστημά τους που τρίζει, δικαιολογημένη όμως και η υποστήριξή μας στα θύματα της βίας τους. Δικαιολογημένη η οργή στις πλατείες και τους δρόμους. Αδικαιολόγητη και βλακώδης η εντύπωσή τους ότι ξεμπέρδεψαν", προστίθεται στην ανακοίνωση.
"Στο Σύνταγμα παραμένει η ψυχή της αγανακτισμένης κοινωνίας. Στο Σύνταγμα παραμένει ζωντανή η ελπίδα. Στο Σύνταγμα θα ξαναβρεθούμε χιλιάδες", καταλήγει η ανακοίνωση.
"Ανοιχτή Πόλη": Πρόσχημα η αποκατάσταση της εικόνας
"Η είδηση θα μπορούσε να είναι ευχάριστη αν αφορούσε κάποιους από τους εκατοντάδες δημόσιους χώρους της πόλης μας που είναι κατειλημμένοι παράνομα εδώ και χρόνια από τραπεζοκαθίσματα, ολόκληρες κατασκευές, παράνομα σταθμευμένα οχήματα κ.ά" αναφέρει ανακοίνωση του κινήματος,
"Όμως αφορά την εκκαθάριση της πλατείας Συντάγματος. H δικαιολογία περί αποκατάσταση της εικόνας της πλατείας είναι καταφανώς προσχηματική αν δει κανείς την συνολική απουσία δράσης της δημοτικής αρχής για τους δημόσιους χώρους της πόλης μας".
"Επιπλέον, η επιχείρηση συνοδεύτηκε και από βία, κατασχέσεις προσωπικών αντικειμένων, συλλήψεις ακόμα και τουριστών. Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή έχει αναλάβει -ίσως στα πλαίσια του εθελοντισμού- και χρέη υποστήριξης της κατασταλτικής πολιτικής. Για άλλη μία φορά, λοιπόν, ο δήμαρχος Αθηναίων επιβεβαίωσε τον κανόνα, ότι το μόνο που αφυπνίζει την αποφασιστικότητα του είναι οι ανάγκες εξυπηρέτησης των επιλογών της κυβέρνησης".