Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Η κυβέρνηση δεν παίζει με την τρομοκρατία, δεν υπάρχει κωλυσιεργία στην υπόθεση Γκιόλια»

«Η κυβέρνηση δεν παίζει με την τρομοκρατία, δεν υπάρχει κωλυσιεργία στην υπόθεση Γκιόλια»«Η πολιτεία έχει ανοιχτό μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «δεν έχει μπει χειρόφρενο» στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ συνεργάζονται απόλυτα. Όλες οι πληροφορίες αξιολογούνται, ελέγχονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Στόχος είναι η εξιχνίαση αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η σύλληψη των ενόχων», υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής.
Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης που είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση, έκανε λόγο για κωλλυσιεργία στην έρευνα και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να πέσει άπλετο φως.
«Τι έγινε με όσους μίλησαν το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσα τους και κορυφαίος επιχειρηματίας της χώρας; Ένα χρόνο για το άνοιγμα του υπολογιστή και του τηλεφώνου του, 11 μήνες για τη γραφολογική μελέτη και τη βαλλιστική έρευνα; Διαπιστώνω χειρόφρενο που δεν ξέρω αν προεκτείνεται και πάνω από τους ένστολους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης.
«Η κυβέρνηση δεν παίζει σε σχέση με τις δραστηριότητες των αστυνομικών αρχών της ΕΥΠ και τη δικαιοσύνη. Η υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. Ως εκ τούτου, το χειρόφρενο δεν αφορά την αστυνομία η οποία έχει κάθε λόγο να βρεθούν εκείνα τα στοιχεία που συνδέουν την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα», αντέτεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε:
«Η κυβέρνηση δεν παίζει με την τρομοκρατία, δεν κάνει δημόσιες σχέσεις ούτε πολιτική καριέρα. Απαιτείται από όλους ο μέγιστος βαθμός υπευθυνότητας».