Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Aπό το Α΄Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού
που έγινε το καλοκαίρι του 2008
Με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Μητρόπολη Ιωαννίνων και την πρώτη συνεδρίαση του, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Β΄ Τακτικού Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, που θα γίνει στα Ιωάννινα από τις 29 έως τις 30 Ιουλίου.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serαi–Xenia, ενώ ήδη είναι έτοιμο το πρόγραμμα του συνεδρίου, βάσει του οποίου οι εργασίες αρχίζουν  στις 10 το πρωί της Παρασκευής με χαιρετισμό των επισήμων και συνεχίζονται με τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και την παρουσίαση των ανά τον κόσμο Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών και των οργανώσεων των Νέων.

Την δεύτερη μέρα θα συζητηθούν θέματα όπως η συνεργασία με τους επιχειρηματικούς και εμπορικούς φορείς της Ηπείρου και θα ληφθούν αποφάσεις για το θέμα του «Ηπειρωτικού Χωριού» και το καταστατικό.

Κατόπιν ένα μεγάλο μέρος των εργασιών θα αφιερωθεί στη Βόρειο ΄Ηπειρο και η δεύτερη ημέρα θα κλείσει με τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του ΠΣΗΕ.