Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ

[ΑΣΚ++ΟΤΑ.jpg]

  
Ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι με την ψήφιση σχετικής διάταξης στο νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να αναλαμβάνουν εργασίες καθαριότητας στους ΟΤΑ και ο δήμος Λέσβου συζητά σήμερα εσπευσμένα στο Δημοτικό του Συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης μάλιστα!!! την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες στο ύψος των 2,44 εκατ. ευρώ.
   
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει αυτή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αντί να αγωνιστεί για τη στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας με το απαιτούμενο προσωπικό, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, επιλέγει το δρόμο της διάλυσης της υπηρεσίας καθαριότητας και του εναγκαλισμού της με ιδιωτικά-εργολαβικά συμφέροντα.
   
Καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου να αντιδράσει συνολικά απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και να αγωνιστεί για την κάλυψη όλων των αναγκών των ΟΤΑ, ιδιαίτερα των ευαίσθητων υπηρεσιών, όπως της καθαριότητα και των κοινωνικών υπηρεσιών, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
   
Η μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεπικουρείται και από πολλές δημοτικές αρχές, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών - εργολαβικών συμφερόντων και η πολιτική της σε όλους τους τομείς στοχεύει στην διάλυση των υπηρεσιών, στην κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
   
Πρέπει να τους σταματήσουμε γιατί γίνονται καθημερινά όλο και πιο επικίνδυνοι.

20 Ιούλη 2011                             Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α1.