Μπαρμπούνια Σαβόρ
Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια
2 σκελίδες σκόρδο
¾ του φλιτ. ξίδι
1 φλιτ. Ελαιόλαδο
150 γρ. σταφίδες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 φύλο δάφνης
Αλάτι-πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα ψάρια από τα εντόσθια. Αλατίστε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα να σταθούν. Αλευρώστε τα ψάρια σας και τοποθετήστε τα στο τηγάνι μέχρι να αποκτήσουν μια ρόδινη κρούστα. Αποσύρετε τα μπαρμπούνια και προσπαθήστε να τα διατηρήσετε ζεστά.
Στη ίδιο τηγάνι που τηγανίσατε τα ψάρια, προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό. Ρίξτε τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα σκόρδα. Προσθέστε το δεντρολίβανο και τη δάφνη και σιγοβράστε. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξίδι και αφήστε τη σάλτσα σας να σιγοβράζει για περίπου 2 λεπτά.
Τέλος, τοποθετήστε μια στρώση από τα ψάρια σε ένα πυρεξάκι και περιχύστε από πάνω την σάλτσα ξιδιού
Tip: Μπορείτε να διατηρήσετε το φαγητό σας για μία εβδομάδα εκτός ψυγείου ή ακόμα και ένα μήνα εντός ψυγείου αρκεί να προσθέτετε σε καθημερινή βάση λίγο ελαιόλαδο στα μπαρμπούνια σας.