Οι ολοένα αυξανόμενες λειτουργίες των κινητών συσκευών μας λύνουν τα χέρια και μας καλύπτουν τις ανάγκες κατά την καθημερινή χρήση, όμως, τι γίνεται με την μπαταρία; Πώς μπορείς να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σου;
Μην περιμένεις, εκτός από τις πρώτες δυο-τρεις φορές που χρησιμοποιήσεις το κινητό σου, να αδειάζει τελείως η μπαταρία για να το φορτίσεις γιατί αυτό την αναγκάζει να «δουλεύει» πιο έντονα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια ζωής της.
Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο, είναι προτιμότερο να απενεργοποιείς το Wi-Fi όταν δεν το χρησιμοποιείς και να το ρυθμίζεις στο «Κανονικό» προφίλ παρά να το βάζεις στη δόνηση.
Ξεφορτώσου τις εδώ και καιρό ανενεργές εφαρμογές ή αυτές που δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσεις, αφού όσο τρέχουν στο μενού θα σε κάνουν να αναζητάς πιο γρήγορα το φορτιστή σου. Παράλληλα, να ορίσεις να μην πραγματοποιείται αυτόματη ενημέρωση στις ενεργές εφαρμογές.
Πρωτίστως, μην αμελήσεις να απενεργοποιείς τις location services γιατί η συνεχής επικοινωνία του smartphone με τους πύργους κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να εντοπίζει τη θέση της συσκευής σου, «κοστίζει» σε μπαταρία.
Εάν μειώσεις τη φωτεινότητα της οθόνης, πάλι θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής της, αν και μεταξύ μας ποιος θέλει να πειράξει την ποιότητα της οθόνης του; Μάλλον κανείς, αλλά έχε το στα υπόψη, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα χρειαστεί.
Κλείδωσε την οθόνη και θα κερδίσεις διπλά. Όχι μόνο θα είσαι ήσυχος ακόμα κι αν το πιάσει κάποιος τρίτος στα χέρια του, αφού δε θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει, αλλά ταυτόχρονα θα γλυτώσεις την ενέργεια που απαιτείται κάθε φορά που ανάβει το φωτάκι ή πατιέται κάποιο κουμπί κατά λάθος.
Ντύσε το κινητό σου με την ειδική θήκη που φορτίζει την μπαταρία σου, ώστε εάν είσαι έξω κι αυτή κατεβαίνει επικίνδυνα, να αξιοποιήσει τη θήκη για να παραταθεί η διάρκειά της.
Να προσέχεις η συσκευή σου να μην εκτίθεται κάτω από τον καυτό ήλιο -ειδικά τώρα το καλοκαίρι-, αλλά και γενικότερα σε μέρη με πολύ υψηλή θερμοκρασία. Τέλος, να θυμάσαι ότι η μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός κινητού δεν ξεπερνάει τα δύο χρόνια, οπότε μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος καλό θα είναι να την αλλάξεις, αν δεν έχεις αγοράσει καινούριο κινητό δηλαδή, για να είμαστε κι ειλικρινείς μεταξύ μας.
Πηγή: e-go.gr