Συμβόλαια θανάτου για αξιωματικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Λάρισας και κρατούμενο των φυλακών για λόγους εκδίκησης σχεδίαζαν ηγετικά στελέχη των τριών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία στη Λάρισα.
Η εξάρθρωση των τριών πολυμελών οργανώσεων που δρούσαν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, είτε ανεξάρτητα είτε σε συνεργασία των μελών μεταξύ τους, έγινε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται περίπου 220 εμπλεκόμενοι, ανάμεσά τους και γυναίκες, από τους οποίους οι 18 θεωρούνται αρχηγικά στελέχη των τριών συμμοριών. Για τη συμμετοχή τους στις συμμορίες έχουν συλληφθεί 48 άτομα, ενώ άλλοι 4 κατηγορούμενοι είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές για προηγούμενη εγκληματική δράση.
Οι κατηγορούμενοι ως μέλη των οργανώσεων, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, δραστηριοποιούνταν σε ευρύ φάσμα παράνομων ενεργειών κυρίως εμπόριο και διακίνηση κάθε είδους ναρκωτικών ουσιών, κοκαΐνη, ηρωίνη, χασίς και χάπια, εμπόριο όπλων, μαστροπεία και πλαστογραφίες.
Στην αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών των οργανώσεων που διοργανώθηκε σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί καθώς και 8 εισαγγελικοί λειτουργοί και έγιναν έρευνες σε 34 σπίτια, αποθήκες και σε άλλους χώρους.
Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ που χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή συνομιλιών κατά τη διάρκεια της έρευνας έπιασε επίμαχες συνομιλίες για δύο συμβόλαια θανάτου καθώς και λεπτομέρειες για τη δράση των μελών των οργανώσεων και τις συναντήσεις τους με τα αρχηγικά στελέχη.
Στόχος της μιας εγκληματικής οργάνωσης είχε γίνει έμπειρος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Λάρισας και από τις συνομιλίες προέκυψε ότι σχεδίαζαν ένοπλη ενέδρα.
Το δεύτερο συμβόλαιο θανάτου αφορούσε τη δολοφονία κρατουμένου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία συγγενούς ενός εκ των αρχηγών. Σύμφωνα με το σχέδιο των κακοποιών, το συμβόλαιο επρόκειτο να εκτελεσθεί κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στόχου τους από τη φυλακή στα δικαστήρια.
Ιδιαίτερο βάρος δίνουν οι αξιωματικοί στις έρευνες των πλαστών πιστοποιητικών (ιατρικές βεβαιώσεις) που διέθεταν μέλη των συμμοριών ώστε να προσδώσουν την ιδιότητα του χρήστη ναρκωτικών σε κατηγορουμένους και να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση ή μη προφυλάκιση.
Τουλάχιστον 105 μέλη, από τα οποία οι 96 είναι Ελληνες και 9 αλλοδαποί, αριθμούσε η πρώτη και σκληρότερη εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε. Μετείχαν επίσης 13 γυναίκες.
ΠΗΓΗ: larisanews.gr