Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ηράκλειο Κρήτης: "Xρυσή" διάρρηξη με λεία αξίας 500.000 ευρώ!

Ηράκλειο Κρήτης: "Xρυσή" διάρρηξη με λεία αξίας 500.000 ευρώ!Μπήκαν σε σπίτι και όχι σε τράπεζα, κι όμως οι «ποντικοί» έφυγαν με λεία πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ! Την μπάζα της ζωής τους έκαναν άγνωστοι που μπούκαραν σε κατοικία στο Ηράκλειο Κρήτης και άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε 15.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ.

Η «χρυσή» διάρρηξη σημειώθηκε μέρα μεσημέρι, αλλά κανείς από τους περίοικους δεν κατάλαβε το παραμικρό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα της ληστείας στο σπίτι κοιμόταν η 52χρονη ιδιοκτήτρια, που όμως δεν αντιλήφθηκε την παρουσία των αγνώστων, αλλά ούτε άκουσε κάποιο περίεργο θόρυβο από την παραβίαση του χρηματοκιβωτίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους άνδρες της αστυνομίας η 27χρονη κόρη της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, όλα συνέβησαν όταν οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα της οικίας και να εισέλθουν ανενόχλητοι στο εσωτερικό της, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την 52χρονη γυναίκα που απολάμβανε τον μεσημεριανό της ύπνο.

Στη συνέχεια οι διαρρήκτες άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, ενώ κάποια στιγμή βρήκαν το χρηματοκιβώτιο των δύο γυναικών. Συνειδητοποιώντας ότι βρίσκονται μπροστά σε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να φύγουν με μεγάλη λεία, οι «ποντικοί» κατάφεραν να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο με το οποίο τελικά έφυγαν σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο του σπιτιού ενώ στην συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λίγη ώρα αργότερα ξύπνησε η 52χρονη γυναίκα και μόλις αντιλήφθηκε ότι η κεντρική πόρτα του σπιτιού είχε παραβιαστεί έτρεξε προς το χρηματοκιβώτιο προκειμένου να δει αν είναι στη θέση του. Ωστόσο, οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, αφού οι δράστες το είχαν… εξαφανίσει.

Αμέσως, η σοκαρισμένη 52χρονη επικοινώνησε με την 27χρονη κόρη της και την ενημέρωσε για τη διάρρηξη. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο γυναίκες στους αστυνομικούς, το χρηματοκιβώτιο περιείχε μετρητά ύψους 15.000 ευρώ, αλλά και πολλά χρυσαφικά που σύμφωνα με τις ίδιες είχαν χρηματική αξία μεγαλύτερη του μισού εκατομμυρίου ευρώ!