Δεύτερο αργυρό του Βαζαίου
Με ιδανικό τρόπο τελείωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων του Περού για την ελληνική αποστολή. Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στο κολυμβητήριο της Λίμα για χάρη του Παναγιώτη Σαμιλίδη, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο με χρόνο 28.27.

Με δύο μετάλλια επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Ανδρέας Βαζαίος. Μετά τη δεύτερη θέση στα 200μ μικτής ατομικής, κατέκτησε το ασημένιο και στα 200μ πεταλούδα με επίδοση 1:59.27. Πρώτος με ρεκόρ αγώνων (1:59.16) ο Ιάπωνας Χεντάι και τρίτος ο Καναδός Ντάραγκ.
Οι δύο αθλητές, μαζί με τον Αλέξανδρο Γκολομέεβ (που επίσης κατέκτησε ένα χάλκινο εχθές) και τον Αλέξανδρο Θεοχαρίδη, πήραν την τέταρτη θέση στον τελικό των 4x100 μικτή ομαδική με πανελλήνιο ρεκόρ, πίσω από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ιταλία.