Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη



.. Η Λάρισα είναι μια πόλη με κουλτούρα και με πολιτισμό.  Επίσης η Βέροια. Αισθάνομαι πως η δική μου πόλη δεν βοηθάει τα  ίδια της τα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά από το δημοτικό ως το γυμνάσιο μα και σαν ενήλικες οι οποίοι είτε γράφουν, είτε τραγουδάνε, είτε παίζουν σε κάποιο συγκρότημα κάποιο μουσικό όργανο. Άνθρωποι τους οποίους κανείς ποτέ δεν έψαξε να βρει για να βοηθήσει. Να τους ρωτήσει αν έχουν τα υλικά για να ζωγραφίσουν, αν διαθέτουν χώρο οι μουσικοί για να κάνουν πρόβες, αν θα χρειαζόντουσαν κάτι από τους φορείς της πόλης. Αντ' αυτού βλέπω στον Πολιτιστικό Οργανισμό της πόλης μου, λογιστές. δεν ξέρουν από συναίσθημα βρε παιδιά οι λογιστές. Τιμολόγια ξέρουν να διαβάζουν. Δεν  είναι κακό το να το λέμε. Καθείς εφ' ω ετάχθη. όπως δεν γνωρίζω εγώ από οικονομικά έτσι δεν γνωρίζει ο λογιστής από βιβλία ή από θέατρο. και να ήθελε δε θα είχε ποτέ το χρόνο πιστεύω. Άρα για να καταλήξουμε. όπως  δε θα βάζατε ποτέ έναν ψαρά να διοικήσει ένα  ραδιόφωνο έτσι δε θα βάζατε κι έναν λογιστή να αναλάβει το πρόγραμμα για την προώθηση της ανάγνωσης στα σχολεία της περιοχής..

Eρώτηση...  

Συνήθως οι συγγραφείς, παρατηρούν οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους, τα πρόσωπα, τις κινήσεις των περαστικών. Συμβαίνει και με σένα αυτό; Όταν για παράδειγμα κυκλοφορείς στο κέντρο, βλέπεις κάτι διαφορετικό στο μάτι του κόσμου;

Aπάντηση..

. όταν εγώ κυκλοφορώ  στο κέντρο της πόλης βλέπω μια κοινωνία σε κρίση νεύρων. Πρώην κομματόσκυλα αγανάκτησαν, πρώην πολιτικοί ξανανιώσανε  και θέλουν κι άλλη εξουσία. ανθρώπους βλέπω να μου ζητάνε να φάνε κάτι, οι βουλευτές να επιμένουν πως έχουν δίκιο.. Μια ολόκληρη κοινωνία, ιδεοπάζαρο  γεμάτο μαφιόζους. μεγάλη απογοήτευση σε όλους και προς όλους.. Θα έχουμε άσχημες εξελίξεις. Δεν μπορώ χρονικά να το τοποθετήσω μα θα έχουμε άσχημες και με αίμα εξελίξεις..


Eρώτηση...

Σου δίνω ένα σπρέι και σου λέω γράψε κάτι σ' έναν τοίχο. Σε ποιο τοίχο θα έγραφες και τι;

Aπάντηση..

 
Ο κόσμος δεν κερδίζεται με προσευχές. αυτό θα έγραφα προφανώς έξω από κάποια εκκλησία.