Το ρητό « όταν κτυπάει πένθιμα η καμπάνα, όλοι ρωτούν ποιος (και όχι ποια) πέθανε», οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άντρες.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο γυναικείος πληθυσμός είναι μεγαλύτερος από τον αντρικό και αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε στα πρόχειρα αποτελέσματα της απογραφής του 2011, τα οποία δόθηκαν, πρόσφατα, στη δημοσιότητα.
Όμως ενώ στους περισσότερους Δήμους υπερτερεί το γυναικείο φύλο, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το Δήμο Ψυχικού, όπου με αντιστοιχία πληθυσμού 44,5% άντρες και 55,55% γυναίκες, οι χήρες κάνουν, στην κυριολεξία, πάρτι, στο Δήμο Αχαρνών, περιέργως, οι άντρες είναι περισσότεροι.
Ειδικότερα απογράφηκαν 54610 άντρες και 52890 γυναίκες, δηλαδή οι άντρες υπερτερούν κατά 1720 άτομα. Πρόκειται, προφανώς για πρόνοια της φύσης, η οποία κήρυξε, ατύπως, το σύγχρονο Μενιδιάτη, προστατευόμενο είδος, ώστε να μην εκλείψει από την ιστορική τούτη γη, η …άγρια πανίδα.
Έτσι, παρά τον καθημερινό πόλεμο που υφίσταται ο σημερινός Αχαρνεύς, από τους εχθρούς του, δηλαδή τη γραφειοκρατία και την κρατική εγκατάλειψη, τη γυναικεία γκρίνια και την χοληστερίνη- λόγω των μεγάλων ποσοτήτων προβατίνας που καταναλώνει- αποδεικνύεται εξίσου σκληροτράχηλος με τους τραχείς προγόνους του.
Όχι μόνο δεν εκφυλίστηκε, αλλά αυξάνεται και πληθύνεται, ακολουθώντας το παράδειγμα των ελαφιών της Πάρνηθας, που επιμένουν να επιβιώνουν, εις πείσμα των καλοφαγάδων.
Αντιθέτως, στο γειτονικό Δήμο Φυλής τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Το αντρικό φύλο αντιστέκεται και διατηρεί, προς το παρόν, οριακή διαφορά δέκα ατόμων (23070 άντρες-23080 γυναίκες). Ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και το γυναικείο φύλο, αναμένεται, μέχρι την επόμενη απογραφή, να έχει μεγαλώσει τη διαφορά. Εκτός κι αν η φύση κάνει, κι εδώ, το θαύμα της ..
menidiatis.blogspot.com