Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Νεολαία ΣΥΝ: «270 σχολές κατειλημμένες είναι μόνο η αρχή!»


Νεολαία ΣΥΝ: «270 σχολές κατειλημμένες είναι μόνο η αρχή!»

Ανακοίνωση εξέδωσε η νεολαία του Συνασπισμού με την οποία επιτίθεται στο νέο νόμο για την παιδεία και καλεί την νεολαία σε μαζική συμμετοχή σε Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις αλλά και στο αυριανό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της Αθήνας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τις τελευταίες ημέρες το φοιτητικό κίνημα δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εναντίωσή του στην επιχειρούμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. 270 σχολές κατειλημμένες είναι μόνο η αρχή!

Η σπουδάζουσα νεολαία βγαίνει στο προσκήνιο διεκδικώντας τα αυτονόητα. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση πως το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση και την εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο.
Οι μαζικές δημοκρατικές γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων σε όλη την ελλάδα δείχνουν ότι το φοιτητικό κίνημα είναι αποφασισμένο να ανατρέψει τον νόμο που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και το μετατρέπει σε Ανώνυμη Εταιρεία που θα παράγει ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Ο πόλεμος που έχει κηρύξει το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί του στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία δεν έχει επιστροφή.
Ως Νεολαία Συνασπισμού θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να αγκαλιάσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων τους και να βρεθούν στο δρόμο, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη, στην Αθήνα, 12μμ, στα Προπύλαια και σε κάθε πόλη που υπάρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ.