Είναι δυνατόν σε μια κυβέρνηση που παραπαίει να γίνεται λόγος για σχεδιασμό; Και όμως είναι. Το Μαξίμου έχει αναπτύξει έναν σχεδιασμό για τους επόμενους μήνες, στο τέλος του οποίου βρίσκονται οι κάλπες. Όχι απαραίτητα για να κερδίσει τις εκλογές.
Από το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία. Δεν ήταν εύκολο. Λέγεται ότι για να επιστρέψει ο Γιώργος ο υπουργός Οικονομικών απείλησε με παραίτηση. Στο τηλέφωνο ειπώθηκαν και βαριές κουβέντες. Το πρωί της Κυριακής όμως, μετά τη συνάντηση του Βενιζέλου με τον Προβόπουλο και πριν τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής οι δύο άνδρες τα έβαλαν κάτω και κατέληξαν στα εξής
Παπανδρέου και Βενιζέλος συμφώνησαν ότι θα αποδεχτούν ότι θα τους ζητήσει η τρόικα για να διασφαλίσουν την έκτη δόση και να αποτρέψουν τη χρεοκοπία. Αυτή η συμφωνία συμπεριλαμβάνει απολύσεις, εκτεταμένη εργασιακή εφεδρεία, περικοπές στις συντάξεις, εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Βενιζέλος και Παπανδρέου από κοινού, θα προσπαθήσουν να τα περάσουν χωρίς κλυδωνισμούς και ανατροπές από την Κοινοβουλευτική ομάδα και να διατηρήσουν την κυβέρνηση στην εξουσία ώσπου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του νέου δανείου της τρόικας, στις αρχές του χρόνου. Τα 20 δις ευρώ θα δώσουν στην κυβέρνηση αέρα τριών μηνών ως την Άνοιξη. Σε αυτό το διάστημα μάλλον η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εκλογές.
Η κεντρική ιδέα στην κυβέρνηση είναι να ζητηθεί εκ των υστέρων νομιμοποίηση για την πολιτική που εφαρμόζεται. Αν αυτή δεν δοθεί από τους πολίτες, Παπανδρέου και Βενιζέλος θα έχουν αποφύγει να σκάσει η χώρα στα χέρια τους. Τις στρατηγικές τους θα τις προσαρμόσουν στη συνέχεια, ανάλογα με το αποτέλεσμα. Από τις εκλογές και ύστερα θα έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, για τα οποία δεν ισχύει καμία συμφωνία.